Els patinets elèctrics ja han provocat 28 accidents i 2 atropellaments a Girona aquest any

La Policia Municipal engega una campanya amb controls informatius per reduir els sinistres

Els patinets elèctrics han provocat 28 accidents i 2 atropellaments entre el gener i l'abril del 2023 a Girona, segons informa la Policia Municipal. Aquestes xifres van en sintonia de l'augment que s'havia registrat en els últims anys.

El 2020, aquest tipus de vehicles van estar involucrats en 27 accidents però sense cap atropellament. El 2021, el nombre d'accidents va créixer a 33 i es van provocar 2 atropellaments. L'any passat, la sinistralitat va arribar als 77 casos i es van produir 5 atropellaments. Amb l'objectiu de frenar aquest augment, la Policia Municipal de Girona ha engegat aquest dijous una campanya per recordar l'ordenança de circulació.

En aquests controls, els agents recordaran que els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) només poden circular en carrils bici i en la calçada de vies on els vianants tenen prioritat (zona 30 i zona 20) en el sentit de circulació que pertoca. A més, en cap cas es poden superar els 20 km/h i només hi pot viatjar una persona en cada vehicle. També es recomana l'ús del casc.

Durant la campanya també es repartiran fulls informatius amb alguns dels ítems més destacats de la normativa i es distribuiran en equipaments públics municipals. Després dels controls informatius, els agents començaran a fer controls específics per denunciar aquells qui infringeixin la normativa de circulació municipal.