ERC de Figueres fa aigües i dos edils renuncien a l'acta de regidor

El número quatre, Xavier Amiel, entrarà en substitució de Jesús Quiroga i Elisabet Sánchez

La desfeta electoral d'ERC a Figueres (Alt Empordà) –passant de cinc a dos regidors- ha provocat una onada de renuncies. Després de la dimissió de Jesús Quiroga també va abandonar el vaixell Elisabet Sánchez, que l'havia de substituir i agafar l'acta de regidor aquest dissabte.

Per tot això, el partit haurà de recórrer al número quatre, l'independent Xavier Amiel, que es va integrar a la llista d'Esquerra després que l'any 2019 es convertís en regidor per Canviem Figueres. De moment, la cap de llista i actual alcaldessa en funcions, Agnès Lladó, continuarà, tot i que segons admetia en una entrevista al setmanari l'Empordà aquest dimarts, ha obert un "període de reflexió".

Les eleccions del 28-M van canviar l'escenari polític a Figueres. Junts va aconseguir 13 dels 21 regidors que hi havia en joc. ERC, que fins ara ostentava l'alcaldia, en va perdre tres dels cinc regidors que tenia i el PSC, malgrat situar-se com a segona força, es va quedar amb només 2 regidors –un menys que fa quatre anys-.

La CUP, que ha recuperat les seves sigles, va aguantar l'embat i ha mantingut el regidor que té. En canvi, Cs ha perdut tota representació (va aconseguir dos regidors fa quatre anys) i el PP ha recuperat la representació perduda fa quatre anys amb un regidor. Vox també ha entrat al consistori amb un representant.

Les urnes no van revalidar el pacte a quatre bandes que ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres van segellar fa quatre anys, deixant Junts, la llista més votada, a l'oposició.