Guanyem Girona, Junts i ERC celebren una reunió a tres bandes per avançar en el pacte

Salellas seria alcalde tot el mandat i Geis vicealcaldessa

L’alcaldable de Guanyem Girona, Lluc Salellas; la portaveu de Junts, Gemma Geis, i el d’Esquerra Republicana, Quim Ayats, han mantingut avui una reunió de treball a tres bandes per avançar en les negociacions que estan portant des de fa dies per formar govern a la ciutat.

En el possible pacte que està molt a prop de tancar-se, Salellas seria l'alcalde durant tot el mandat mentre que Geis es conformaria com a vicealcaldessa. Els tres grups municipals treballen amb el compromís d’arribar a un acord de govern ampli, de progrés i sobiranista, i que tindrà una força de 17 regidors i regidores de 27 que conforma el plenari de l’Ajuntament de Girona.

Les tres formacions polítiques han mantingut aquests dies diverses reunions formals i informals de caire bilateral que han portat a una proposta d’organigrama del futur govern i a un seguit de projectes prioritaris i compromisos de ciutat.

L’alcaldable de Guanyem Girona, Lluc Salellas, s’ha mostrat orgullós per la capacitat d’entesa a la ciutat en un context econòmic i polític complicat. “Des de Guanyem Girona liderarem un canvi de rumb, un nou projecte per a la ciutat que faci més fàcil el dia a dia de l gent i que sobretot en millori la seva vida”.

Gemma Geis ha apuntat que Junts treballa amb l’objectiu de travar un govern “fort, rigorós i estable, lleial als gironins”. L’electa de Junts també ha destacat que la ciutat del 2023 i dels anys que vindran “volen projectes nous, actualitzats i que s’anticipin a les necessitats de Girona” i, per aquest motiu, les converses amb Guanyem i Esquerra Republicana “han de ser escrupoloses per tal que el govern que en pugui sorgir ofereixi als gironins i gironines una garantia de gestió i de compromís per fer front als reptes que se li plantegen i plantejaran a ciutat”.

“Des d’Esquerra Republicana defensem un govern fort, amb un projecte clar i un rumb definit per Girona”, ha assegurat el portaveu republicà, Quim Ayats, que destaca que “la ciutat té molts reptes i això requereix un govern ampli i connectat amb Girona i el país”. “Totes les propostes han estat treballades per dotar de les eines necessàries el futur govern de la ciutat per anticipar-se i adaptar Girona de la millor manera possible als reptes de futur”, ha afirmat Ayats.

Les eleccions del 28-M van donar 8 regidors al PSC i a Guanyem, tot i que els socialistes van guanyar per gairebé 700 vots. Junts es va quedar amb 6, ERC amb 3 i el PP i Vox amb un cadascun.

Si el pacte a tres bandes s'acaba tancant i Salellas és investit alcalde, serà la primera vegada a la història de Girona que no governa la llista més votada.