El nou celler de Perelada, finalista dels XX Premis Catalunya Construcció

Ha estat seleccionat en la categoria de millor Direcció d'Execució d'Obra

Les obres realitzades al nou celler de Perelada han estat escollides com a finalistes de la XX edició dels Premis Catalunya Construcció que atorga el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) en la categoria de Direcció d’Execució de l’Obra.

L’objectiu d’aquests premis és reconèixer l’esforç dels equips de professionals i empresaris que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció. Els premis compten amb el suport del Consell de l’Arquitectura Tècnica de Catalunya i d’Arquinfad.

El nombre de candidatures presentades en totes les categories d’aquesta edició ha estat de 136, el jurat en va fer una primera selecció de la qual han estat escollides les 23 que finalment optaran als premis i que es reparteixen de la manera següent: Direcció d’execució d’obra (4), Direcció integrada de projecte (2), Coordinació de seguretat i salut (3), Innovació en la construcció (5), Rehabilitació patrimonial (4), Rehabilitació funcional (3) i Rehabilitació energètica (2). Aquesta darrera subcategoria s’estrena en aquesta edició dels premis.

Pel que fa a les candidatures finalistes, bona part de les obres es troben ubicades a Barcelona, però també a d’altres poblacions catalanes com Vic, Olot (Garrotxa), Sabadell, Terrassa, Sant Cugat del Vallès o Peralada (Alt Empordà) i poblacions de l’Àrea Metropolitana com Gavà, L’Hospitalet, Cornellà, Sant Feliu i Esplugues de Llobregat.

La tipologia i dimensió dels treballs és diversa i aquests representen una bona mostra de la qualitat de les obres aconseguida pels equips tècnics de casa nostra durant els anys 2021 i 2022, un període que encara ha comportat dificultats per a tothom, tant per a les persones com per al dia a dia professional.  

En aquesta XX edició dels premis també s’atorgarà un Premi al treball final de grau per als alumnes de les escoles d’arquitectura tècnica i edificació, així com el Premi Especial a la Trajectòria Professional.