El Teatre Mundial de la Bisbal clou temporada amb nova imatge, dos cicles de concerts i vuit espectacles

L'equipament ha estat objecte d'una reorganització

La temporada del Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà finalitza el proper 2 de juliol. A més d’estrenar web i imatge corporativa, l’equipament bisbalenc també ha acollit enguany dos nous cicles de concerts (Vipsbalsound i MiT), sis espectacles organitzats per Joventuts Musicals de la Bisbal d’Empordà, dos espectacles familiars i concerts i espectacles corals com La Passió (del segle XVIII i prohibida ara fa 80 anys) o el concert de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló.

A més, durant tota la temporada i de manera regular cada diumenge ha ofert programació de cinema en el marc de cicles estables com DocdelMes, el Cicle Gaudí o la proposta infantil Cinexic. A nivell de públic, una de les grans apostes de la temporada ha estat el cicle MiT (responent a l’acrònim Música i Teatre), que ha acollit vora 700 espectadors.

Organitzat per DMusical i l’Ajuntament de la Bisbal, va fer propostes culturals durant 6 dissabtes de març i abril i un divendres de maig, amb noms com Cesk Freixas, Nuevos Conocidos, Magalí Datzira, Queralt Lahoz, Alba Careta Group, Anomalía y Excepción i Mazoni.

També cal destacar el Vipsbalsound (VIBS) és el nou cicle de concerts selectes i únics s’han celebrat mensualment al Teatre Mundial de la Bisbal un divendres al mes, de gener a maig. La proposta, organitzada pel Mirell i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, ha reunit prop de 900 espectadors, amb noms com Chano Domínguez, Roger Mas, Ignasi Terraza Trio & Pepa Niebla o Magalí Sare & Manel Fortià. 

Nou web i nova imatge

Per tal de catapultar el Teatre Mundial com a referent cultural a la ciutat, al Baix Empordà i la resta de les comarques gironines, aquesta temporada s’ha dut a terme una acurada reorganització de l’equipament.

L’objectiu: augmentar i consolidar el públic potencial i reforçar el Teatre Mundial com un organisme amb identitat i personalitat pròpia, anant més enllà de l’activitat cultural bisbalenca. Des d’aquesta remodelació l’equipament preveu comunicar la seva programació per temporades trimestrals: una de tardor, una d’hivern i una de primavera.

També cal fer esment del nou web del Teatre Mundial i de la nova imatge de l’equipament. El nou portal, sincronitzat amb el web de l’agenda municipal, ha esdevingut la font primària més directa i actualitzada per tal que el públic potencial es pugui informar de la programació que ofereix.

Si el portal ofereix nova imatge, la nova gràfica també s’ha implementat arreu de l’equipament (portes, cartells, flyers o projecció al fons de l’escenari, entre d’altres). La nova imatge, a més de seguir una lògica corporativa amb cromatisme i tipografia coherent, vol brindar un grafisme estètic modern que esdevingui identitari del Teatre Mundial. En aquest sentit, també es fa enviament periòdic de newsletters i s’ha engegat un nou canal a Instagram.

Alhora, el Teatre Mundial també funciona com a centre de formació i creació d’arts escèniques i de dilluns a divendres, de dia, acull classes de circ i música, de la mà de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló. En aquest sentit, també ha acollit diverses residències artístiques amb la voluntat de seguir reforçant aquesta vessant.