Paneque (PSC): ''Quants van votar Guanyem Girona pensant que mai governaria amb Junts?''

La socialista es lamenta que ha estat relegada a l'ostracisme en les negociacions

La candidata del PSC a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque ha reivindicat avui en una conferencia davant de més de 200 persones a l’Auditori Josep Irla, la validesa de la victòria de la seva candidatura a les eleccions municipals del 28 de maig i ha recordat que mai la llista més votada en unes eleccions no ha estat desplaçada del dret a formar govern a Girona.

Paneque ha ressaltat que un pacte entre Guanyem, Junts i ERC, ni representa ni garanteix un canvi substancial a la ciutat; que cap de les dues forces amb capacitat per bastir pactes no ha tingut cap intenció de negociar amb el PSC; que les diferències de programa i també ideològiques de Junts i Guanyem son un mal símptoma per la salut de la governabilitat de Girona  i que la ciutat no entendrà aquest acord plantejat per evitar que governi la guanyadora de les eleccions i com un cordó contra una llista formada per persones independents de Girona.

"Què és el canvi en aquestes circumstàncies? Junts i ERC?", s’ha preguntat Sílvia Paneque: "M’estranya que hagin trobat punts en comú als programes dues formacions tan diferents. Un govern no pot ser en contra d’algú. Un govern "en contra de" no s’entén a Girona. En contra de qui? De la meva candidatura d’experts independents? Per què? Dels nou barris on hem guanyat amb molta contundència? No s’ho mereixen", ha lamentat la guanyadora de les eleccions.

La socialista ha repetit que ni Guanyem ni Junts han tingut en cap moment voluntat de negociar un acord: "Girona ha de tenir un govern seriós. Es fa estrany que Guanyem i Junts evitin el govern de la nostra candidatura perquè Girona no entendrà un cordó sanitari en contra nostra", ha reflexionat Paneque.

Perquè més enllà "d'algunes reunions breus", ni tan sols s'han contraposat programes. I aquí, Sílvia Paneque ha elevat el to contra Salellas, a qui ha acusat d'haver dut a terme "un engany evident", perquè durant els debats electorals, quan s'especulava sobre acords, "Guanyem mai va parlar de pacte independentista" ni tampoc va dir que "el seu pacte prioritari seria amb Junts".

"No ho va dir, ho va amagar; algú pot dubtar que, si hagués parlat de pacte independentista, molta gent que va votar-lo hauria fet una altra opció?", s'ha demanat, en referència a Salellas. I hi ha afegit: "Quanta gent va votar-lo pensant que no governaria mai amb Junts? Va dir mil vegades que la seva opció era el canvi, i haig de lamentar que el canvi no és ni Junts ni ERC".

La guanyadora de les eleccions també ha reivindicat els resultats del 28-M: "És  raonable que governi la llista més votada i no enviar-la a l’oposició amb un pacte de partits que no han fet altra cosa que perdre vots. Si Guanyem va passar-se quinze dies dient a cada debat que volia un canvi per Girona com és que s’avé a un pacte amb Junts i ERC que són els qui han governat la ciutat que s’ha de canviar?"

Paneque recorda que el PSC va obtenir 8.644 vots, 655 més que fa quatre anys, i més del 25% dels vots emesos. És una xifra que representa un 2% més que els obtinguts per la segona llista més votada, Guanyem que, a més, ha perdut 322 suports respecte del 2019.  "Junts i ERC, no cal insistir-hi, varen perdre la meitat dels vots, ni més ni menys. Quin és el canvi en aquestes circumstàncies? Junts i ERC?", ha insistit.

"Guanyem és d’esquerres, els seus vots comptabilitzen per a la CUP i el seu líder és un dels polítics que representa la CUP a Catalunya. Crec que aquestes dades no les pot negar ningú. I n’afegeixo una altra que és que la CUP és un partit a l’esquerra de l’esquerra. És  a dir, si visiteu el web de la CUP s’hi pot llegir la següent frase: “Mengem-nos els rics”. La frase és clara. No en faré broma. Es defineixen com d’esquerres radical", ha constatat la cap de llista del PSC Gironins pel canvi.

"Girona ha de tenir un govern seriós. Que tingui clar quina és la seva política en turisme i en els pisos turístics. En la defensa, per exemple, de l’institut del Pont Major; o que el solar de Montilivi  on hi ha prevista la construcció d’un equipament de la Diputació sigui un espai natural. Ho dic, perquè s’han passat la campanya dient coses contràries sobre aquests temes i l’endemà de les eleccions es posen a negociar".

Paneque va més enllà i assegura que "no ha perdut només la meitat de la ciutat que va votar pel canvi, han perdut tots els gironins i les gironines. Un govern inestable és més paràlisi i menys Ajuntament. És menys Girona. I aquest no té cap sentit programàtic ni de futur compartit", ha prosseguit la socialista, que ha tornat a aprofundir en les suposades contradiccions de Guanyem: "no han citat ni una sola vegada la paraula independència fins el dia de les eleccions a la nit i han fet tota la campanya plantejant que era urgent posar fi al procés de degradació i de creixent desigualtat que pateix Girona. La responsabilitat d’aquella situació de paràlisi i abandonament dels sectors socials i els barris més vulnerables de la nostra ciutat va dir que eren responsabilitat de Junts. I ara hi volen pactar per arribar a l’alcaldia", ha reblat.