Un moviment integrat a Guanyem Girona s'oposa al pacte amb Junts i ERC

Consideren que l'acord "no seria d'esquerres ni independentista"

Lluita Internacionalista, que forma part de la confluència de Guanyem Girona, s'oposa al pacte amb Junts i ERC a l'Ajuntament. "No és una opció de ruptura cap a la República Catalana ni de transformació de classe per a la ciutat", asseguren.

Aquest moviment, però, és una part minoritària tenint en compte el pes que tenen d'altres forces com la CUP o MES. Després que el tripartit a l'Ajuntament comenci a agafar forma, els seus membres han emès un comunicat anunciant aquesta oposició.

"El programa poc importa i les àrees/regidories són el que preval en la negociació, perquè hi hagi un govern amb aparença independentista", recull l'escrit. El comunicat critica que, durant aquest últim mandat, el govern de Junts i ERC a Girona "han preservat la ciutat burgesa, l'escanyament salarial als treballadors municipals" i han demostrat "manca de fermesa" a l'hora de municipalitzar serveis o "resoldre el gran problema de l'habitatge".

Per això, Lluita Internacionalista s'oposa al tripartit, assegurant que la seva posició és defensar que Guanyem governi "quan els resultats permetin aplicar el programa". "Sinó, ha de seguir a l'oposició i construir l'alternativa als barris populars i obrers de Girona", afirmen.

Lluita Internacionalista no amaga que l'assemblea de Guanyem decidirà "en breus dies" si es decanta o no per l'acord a tres bandes -la constitució dels ajuntament és dissabte- però també deixa clar que "la posició de la comissió negociadora i la permanent de la ciutat s'encaminen a convèncer que el millor és el tripartit". "Però ni seria d'esquerres ni independentista, doncs ERC i Junts han tornat a la gestió de l'autonomisme, oblidant-se de l'1 i el 3 d'Octubre", conclou el comunicat.

Fonts de Guanyem expliquen que respecten l'opinió de Lluita Internacionalista i que emplacen els seus membres que també siguin adherits de Guanyem "a assistir a les assemblees on s'acabarà de decidir el projecte". Sí que des de la formació, però, asseguren no tenir "cap dubte" que "qui més es beneficiarà d'un govern liderat per Guanyem, amb una alcaldia en mans de Lluc Salellas, seran les gironines i els gironins de classe treballadora".