Vilablareix inaugura la pista de pumptrack que ha costat uns 48.400 euros

La jornada va comptar amb una exhibició del biker de Canyon, Pau Garcia

Vilablareix (Gironès) va inaugurar el divendres passat la pista de pumptrack amb una gran participació d’infants i joves que hi van assistir amb les seves bicicletes i patinets. L’empresa Pumptrack park SL s’ha encarregat de l’execució dels treballs per un muntatge de 48.395,78 euros.

La inauguració va comptar amb l’exhibició de Pau Garcia, biker de Canyon. El Pumptrack és un circuit per a bicicletes o monopatins i s’hi circula sense necessitat de pedalar i impulsant-se gràcies a la inèrcia adquirida en els diferents desnivells, peralts i salts.

El projecte de fer un pumptrack a Vilablareix va néixer per la demanda dels joves i han estat ells qui han treballat en el seu disseny. ‘Van ser els mateixos joves que ens van demanar construir un pumptrack al poble els qui han dissenyat un parc accessible als infants i joves. Al principi volien que fos professional però finalment van decidir que fos per a tothom, tant per bicis com per patinets’ explica la regidora de joventut, Judit Auguet.

La instal·lació s’ha executat en el carrer Raset, 69 i té una superfície d’uns 1000m2. La idea de construir-lo al costat del camp d’esports és convertir aquesta zona en un nou punt de referència esportiva i de salut al municipi. ‘Durant aquesta legislatura ampliarem la zona amb elements de skate i taules de pícnic. A més, dinamitzarem el parc creant activitats i cursos per oferir un servei més. També farem la propera pista poliesportiva al costat del camp d’esports. D’aquesta manera, tota aquesta zona del municipi es convertirà en un complex esportiu’ detalla Auguet.

Les normes d'ús són importants. Per a entrar al Pumptrack és obligatori l’ús del casc i proteccions. Els menors han d’anar acompanyats dels seus pares o tutors. A més, queda prohibida l’entrada de vehicles a motor, l’entrada a peu per l’interior del circuit (excepte per causa justificada), l’entrada d’animals i transitar en sentit contrari. Totes elles estan especificades en un cartell a l’entrada del circuit.