Guanyem veu el pacte a tocar mentre junts el veu ''lluny''

Mentre un parla de ''serrells'' l'altre assegura que ''falta aprofundir''

Guanyem, Junts i ERC avancen per formar govern a Girona i fer alcalde Lluc Salellas durant tot el mandat. Els equips negociadors de les tres formacions, que ja s'han reunit diverses vegades, treballen sobre la base d'un document que inclou 60 propostes.

Segons informa Guanyem, els grups estan tancant "els serrells" de l'acord, que serà la base del futur govern de la ciutat. El pacte, però, ja estableix que Salellas sigui alcalde els quatre anys.

El candidat de Guanyem celebra que es pugui materialitzar una entesa "treballada des dels grans consensos de ciutat, des de la generositat i que garanteixi el govern més sòlid de les últimes dècades". El tripartit, si s'acaba segellant, sumarà una àmplia majoria, amb 17 dels 27 regidors del ple.

Junts posa aigua al vi

Per las seva banda Junts ha volgut fer algunes consideracions sobre les converses que s'estan mantenint al llarg de la darrera setmana i han assegurat que l'acord està "lluny" de materialitzar-se però que "es treballarà fins l'últim moment per aconseguir-lo".

El partit explica que falta aprofundir encara en matèries programàtiques com també d'estructura amb l'objectiu d'assolir un govern "fort, rigorós i fiable, que garanteixi estabilitat".

D'altra banda han volgut deixar clar que Guanyem Girona està mantenint converses un a un i que, en cap cas, s'ha celebrat una negociació a tres bandes amb Junts, Guanyem i ERC en una mateixa sala per a discutir el possible pacte.

ERC demana calma

ERC veu "precipitat" treure conclusions sobre un pacte amb Guanyem i JxCat a Girona i demana "prudència", perquè encara cal seguir negociant abans de donar per gairebé tancat l'acord. Els republicans, doncs, també se sumen a Junts a l'hora de matisar Guanyem -que assegurava que ja s'estaven tancant els "serrells" del pacte de govern- i asseguren que, de moment, s'està treballant en els 60 punts que recull el document que ha de servir de base per al possible tripartit.

Fonts de la candidatura que encapçala Quim Ayats demanen "calma", no precipitar-se, i recorden que encara "cal seguir parlant" i hi ha dies per fer-ho abans del ple de dissabte, quan s'han de constituir els nous ajuntaments sorgits del 28-M.