Puig proposarà avui recuperar l'ERC ''més independentista i combativa'' en el congrés a Girona

L'oponent de Montse Bassa demana als militants que assisteixin a l'acte programat a la Mercè

Joan Puig, exdiputat d’ERC al congrés espanyol i membre del Col·lectiu 1 d’Octubre, ha demanat avui que el màxim nombre de militants s'apropin fins la Mercè de Girona on se celebrarà un congrés territorial per escollir el candidat que defensarà les sigles republicanes a les properes eleccions estatals del 23 de juliol.

Puig, que competirà contra Montse Bassa, avança que explicarà les seves propostes per tal de recuperar l'Esquerra "més independentista, combativa i defensora de la llengua catalana i que surt disposada a guanyar". La visió crítica del republicà fa referència a les recents negociacions del seu grup amb el PSOE a Madrid, que considera els hi fan el joc sense oposar resistència.

"Davant un govern del feixisme constitucional espanyol del PP i PSOE ens toca plantar-nos, si volen negociar l’autodeterminació hi serem, en cas contrari cal l’embat, cal portar la defensa de la llengua catalana a les darreres conseqüències, unitat estratègica i mobilització", ha explicat el candidat en un seguit de piulades a Twitter.

La celebració del congrés tindrà lloc a les 19h a l'Auditori de la Mercè i està obert només a militants. L'acte començarà amb la intervenció de Puig que durarà 12 minuts i posteriorment intervindrà Bassa que disposarà del mateix temps. Seguidament els assistents votaran de forma secreta qui volen que conformi la llista que anirà a les eleccions del 23-J.