Alerta per pluges intenses aquest dimarts a la tarda a la demarcació de Girona

Localment es poden registrar fins a 60 litres per metre quadrat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda l’Alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya Inuncat per l’episodi de pluges que poden ser intenses previst per demà dimarts.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen ruixats que s'iniciaran al matí a la meitat oest de la demarcació de Girona i s'intensificaran de cara a la tarda a totes les comarques gironines, arribant també a la costa.

Aquí es poden registrar fins a 40 l/m2 en només mitja hora. A la resta de Catalunya en canvi es preveu que se superin els 20 l/m2 en 30 minuts. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i és possible que hi hagi fenòmens de temps violent (pedra més gran de 2 cm de diàmetre i/o ratxes molt fortes de vent entorn els 70 km/h. És probable que de manera local hi hagi acumulacions de pluja superiors als 60 l/m2.

De cara a dimecres, les previsions de pluja queden delimitades, a partir de migdia, a les comarques de la Selva, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Moianès i Osona. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

La CHE (Confederació Hidrogràfica de l'Ebre) ha comunicat al CECAT que ha intensificat la vigilància i recorda la possibilitat de crescudes sobtades de caràcter local a barrancs i lleres menors en els sectors de la conca de l'Ebre on es donin les tempestes més intenses. Així mateix, es recorda que cal extremar les precaucions a les zones properes a rius, rieres i torrents de tot el territori que puguin patir inundacions a causa de les pluges intenses.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.