Mascort aposta pel continuisme al capdavant de la conselleria d'Acció Climàtica

Jordà recorda que ha estat la seva “mà dreta i esquerra” en aquesta “aventura”

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural sortint, Teresa Jordà, ha traspassat aquest dilluns la seva cartera al nou conseller entrant, David Mascort, que la substituirà des d’avui mateix en el càrrec al capdavant del Departament.

Mascort ha assegurat que apostarà per mantenir una continuïtat pel que fa als projectes que estan en marxa i s’ha compromès a seguir treballant “pels reptes del país”. Jordà s’ha mostrat “satisfeta” de la feina feta durant aquest temps i ha recordat que Mascort – fins ara secretari general – ha estat la seva “mà dreta i esquerra” en aquesta “aventura fascinant”.

“És el millor regal per estar segura que un gran equip continuarà fent aquesta feina que ens van encarregar”, ha subratllat.

Jordà ha afirmat que avui “comença una nova etapa”, tot i que ha matisat que en aquesta conselleria en concret “continua” i que no es deixarà de treballar en la “transformació verda” que es va iniciar fa dos anys “per encàrrec del president”. Jordà també ha insistit que s’han fet importants passos endavant pel que fa al sector de l’alimentació, així com la cohesió territorial, com altres dos “vectors elementals”.

Mascort, en la línia de Jordà, ha posat l’accent en la seva etapa a la conselleria actual, set anys, dels quals la primera part la va “compartir amb la consellera Serret” i una darrera amb la seva predecessora, l’exconsellera Jordà, la qual ha definit com “una amiga, més que no pas una companya”. El nou conseller, doncs, ha recordat que els projectes que hi ha actualment sobre la taula s’han fet de forma conjunta, per donar resposta als grans reptes dels país.

“Les peticions dels sectors, la transformació de les renovables, la transició energètica, la sequera, el canvi climàtic... ens preocupen tots els aspectes i ho hem demostrat”, ha afegit. Per aquest motiu, ha assenyalat que l’equip actual continuarà treballant “a partir del camí traçat”. “Intentarem que sigui molt ràpid i sense desviar-nos”, ha afirmat Mascort.