Joan Puig opta a encapçalar la llista d'ERC a Girona el 23-J i ''recuperar l'essència'' del partit

L'exdiputat competirà demà contra Montse Bassa durant un congrés a la Mercè de Girona

Joan Puig, exdiputat d’ERC al congrés espanyol i membre del Col·lectiu 1 d’Octubre, competirà contra Montse Bassa per encapçalar la llista de Girona d’ERC en les eleccions espanyoles del 23 de juliol.

Puig ja ha aconseguit els avals necessaris des de fa una setmana per tal de poder participar en el procés i amb l'objectiu de forçar que hi hagi una elecció de candidatura, seguint els mecanismes previstos pel reglament intern aprovat per als comicis.

Esquerra ha convocat la militància a un congrés territorial demà, a l’auditori de La Mercè de Girona, a les 19h, per escollir el cap de llista. Segons que explica Puig a través de la seva compta de Twitter, va demanar de fer una votació electrònica, però diu que no ha estat acceptada. “Posem la independència al capdavant del partit, per aturar el feixisme constitucional més llengua catalana, a Madrid o autodeterminació o bloqueig.”, afegeix.

Puig s'ha mostrat molt crític amb el rumb que ha pres el partit republicà darrerament. En aquest sentit ha afirmat que la seva intenció és generar el debat intern a ERC, tal com ja va exposar durant l’últim congrés nacional del partit, perquè “recuperi la seva essència”. “El meu objectiu és sacsejar el partit i obrir el debat intern. Com a militant de base, crec que cal un canvi en l’estratègia d’Esquerra Republicana de Catalunya. Cal tornar a posar la independència al centre”, ha indicat.

L’exdiputat a les corts espanyoles, a més, ha demanat que s’abandoni l’estratègia de la negociació. “Ja tenim experiència que no es pot negociar res amb el PSOE, promet, però a l’hora de la veritat no et dona res”, ha sentenciat.