L'escola Vedruna suspèn un acte perquè tenia relació amb la Fundació Princesa de Girona

La coordinadora antimonàrquica es concentra a les portes del centre i assegura que és "una nova victòria"

L'escola Vedruna de Girona ha suspès un acte organitzat per la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) previst per a aquest dilluns després de rebre queixes i que la coordinadora antimonàrquica convoqués una protesta a les portes del centre.

'AmplificARTE' és un projecte educatiu que utilitza la música com a disciplina transversal per treballar el desenvolupament personal i el benestar emocional dels joves a través de la cultura musical. L'activitat anava dirigida als 120 alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'escola Vedruna i estava organitzada per la Fundació Princesa de Girona de la mà dels artistes de l'Art House & Abbey Road Institute de Miami.

La direcció del centre va rebre ahir queixes de les famílies d'algunes alumnes i la coordinadora antimonàrquica va convocar una protesta aquest dilluns a les nou del matí a les portes de l'escola per denunciar que la Fundació intenta saltar-se el veto imposat per l'Ajuntament de Girona, que va trencar relacions amb la Casa Reial arran de l'1-O.

La direcció del centre, davant d'aquesta situació, ha decidit suspendre l'activitat. En un comunicat emès ahir a la nit i que aquest dilluns han penjat davant l'escola, exposen que, en el moment de "concertar" l'acte, no van conscient de la relació "tan directa" amb la Fundació Princesa de Girona perquè havien tractat amb l'entitat de Miami.

"La presa de consciència del paper de la Fundació Princesa de Girona en aquest esdeveniment ha fet que l'escola Vedruna no tirés endavant la celebració d'aquesta activitat, que només pretenia ser un espectacle musical de joves talents", argumenten al comunicat. "L'escola Vedruna vol remarcar i deixar clar que, igual que l'Ajuntament de Girona, no acull cap activitat de la Fundació Princesa de Girona", afegeixen.

Concentració davant l'escola

Tot i això, la coordinadora ha mantingut la protesta i s'ha concentrat davant l'escola, on han penjat la pancarta on s'hi podia llegir 'Fora la monarquia, visca la terra'. El portaveu de la coordinadora, Quim Tell, ha explicat que van decidir mobilitzar-se després de rebre l'avís d'algunes famílies.

"És evident que la nostra lluita dona els seus resultats, perquè la mateixa escola, quan ha vist el panorama, ha decidit desconvocar l'acte", ha dit. Per al portaveu, la cancel·lació de l'espectacle és "una nova derrota" per a la monarquia i "una altra victòria contra la Casa Reial".

Tell ha criticat que la FPdGi vulgui emparar-se "en marques blanques" per "anar fent actes i introduir-se a la ciutat enredant la gent per dir que la monarquia té suport a Girona". "Estan intentant entrar de les maneres més brutes que poden, però tenim sort que hi ha una xarxa de gent col·laboradora que ens avisa", assegura.

El portaveu de la coordinadora llança un "avís directe" a la Casa Reial, dient que de la mateixa manera que la setmana passada ja es van mobilitzar contra la Setmana del Talent que organitzava la FPdGi, sempre que calgui tornaran a "bloquejar" la monarquia. "Que la Casa Reial es vagi preparant, perquè estem disposats a plantar-los cara; que sàpiguen que, si venen, no els sortirà gratuït", conclou.