La Generalitat renova el títol de grau mitjà d'olis d'oliva i vins

El nou currículum amplia els continguts relacionats amb els processos productius

El Govern ha aprovat avui el decret que estableix el currículum del cicle formatiu de grau mitjà d’olis d’oliva i vins, amb l’objectiu d’adaptar-lo a les necessitats actuals del sector. Així, el nou currículum amplia els continguts relacionats amb els processos productius i també s’adequa a la formació professional establerta a la LOE (Llei orgànica  d’educació). Aquest títol està desenvolupat d’acord amb el Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya, que permet la integració de la formació professional dels sistemes educatiu i laboral.

El nou cicle formatiu de grau mitjà d’olis d’oliva i vins amplia els continguts relacionats amb els processos productius, com són la maquinària, els automatismes, els sistemes de control, les tecnologies de la informació i de la comunicació, la implantació de sistemes automàtics que afecten l'optimització d'espais, temps i recursos energètics, i l’emmagatzematge.

El temari també inclou la prevenció de riscos laborals i els aspectes mediambientals -reutilització, reciclatge i depuració dels residus generats-. Aquesta renovació té en compte els canvis que estan experimentant les empreses del sector tant a nivell empresarial com en l’estructura.