La CUP i ERC d'Olot no cedeixen i neguen l'alcaldia al PSC

Estan oberts a pactar amb els socialistes però amb Jordi Gasulla de batlle

La CUP i ERC d'Olot (Garrotxa) rebutgen la proposta del PSC que demanava quedar-se l'alcaldia del municipi els darrers dos anys de mandat com a condicionant per poder signar un pacte de govern. Les dues formacions afirmen que només faran alcalde a "un candidat independentista" i, en aquest cas, al de la CUP, Jordi Gasulla.

Després de dues setmanes de reunions entre les tres formacions d'esquerra per fer un govern alternatiu al de Junts i a menys d’una setmana per la investidura del futur alcalde d’Olot, la negociació segueix enrocada. La CUP va ser per primera vegada la segona força més votada en les darreres eleccions municipals amb 4 regidors, la primera va ser Junts amb 8.

La formació assembleària ha demanat, a través d'un comunicat, "responsabilitat i perspectiva". I adverteix que, "en cas que les negociacions iniciades acabin fracassant per l’intent del PSC d’aconseguir l’alcaldia, s’haurà perdut una oportunitat històrica per canviar el rumb de l’Ajuntament, després de quatre anys de govern en majoria absoluta de Junts".

En cas de poder tirar el pacte endavant, governarien amb majoria absoluta tenint 11 dels 21 regidors del ple garrotxí. Les eleccions van deixar 8 regidors per Junts, 4 per la CUP i 4 més pel PSC, 3 per ERC, 1 per Activem i 1 per Vox.