Paneque (PSC) crítica que Salellas (Guanyem Girona) vulgui ser alcalde ''a qualsevol preu''

La socialista diu que segueix oberta a negociar per ser alcaldessa

La portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha criticat que no s'hagi pogut "negociar seriosament" amb Guanyem Girona i acusa Lluc Salellas de voler ser alcalde "a qualsevol preu". Salellas, que encapçala la segona formació més votada a les darreres eleccions a Girona després del PSC, hauria de dimitir si no és alcalde, perquè els estatuts de la CUP i Guanyem marquen que no pot fer més de dues candidatures i ja en porta tres.

"No pot ser que per l’ambició de ser alcalde, acordi amb Junts (la força que ha governat Girona en coalició amb ERC el darrer mandat) l’endemà de demanar canvi durant mesos en campanya electoral", critica Paneque, que afegeix que "el problema no és que vulgui ser alcalde, sinó que ho vulgui ser a qualsevol preu".

Des del partit expliquen que temen que "Girona no està essent la prioritat en les negociacions per tenir govern" i es mostren convençuts que hi ha "altres qüestions de segell polític i pragmàtic que estan amagant la importància de tenir un govern mínimament seriós i coherent", fent referència al condicionant de Lluc Salellas.

Excepció per Salellas

El candidat a l'alcaldia de Girona de Guanyem haurà de plegar a mig mandat si no entra al govern, però podrà quedar-se si aconsegueix fer un pacte. Salellas ha superat el límit de vuit anys al consistori que marca la CUP; el 2015 es va presentar de segon i el 2019 encapçalant la llista ja sota les sigles de Guanyem Girona. Tanmateix, el consell polític del partit va fer una excepció en el que dicten els seus estatuts davant la possibilitat històrica que es pogués guanyar l'alcaldia de Girona.

En les eleccions del 28 de maig a Girona, el PSC va ser la força més votada aconseguint més de 8.600 vots i acumulant el 25% del conjunt de la representació. La segona formació més votada va ser precisament Guanyem Girona, amb un 23% dels vots i que va empatar a 8 regidors amb el PSC. El ple el completen 6 regidors de Junts, 3 d'ERC, 1 del PP i 1 de Vox.

La candidatura de Sílvia Paneque, que compta amb el suport de la Plataforma Gironins pel Canvi, amb noms tan importants com els d’Antoni Puigverd, Anna Maria Garcia, Mariona de Puig o Joaquim Coelho, entre molts d’altres, lamenta no haver pogut "negociar seriosament amb Guanyem".

"Fan córrer que no pactem perquè no som capaços de negociar, quan són ells que ens han estat evitant qualsevol reunió", ha explicat la candidatura de Sílvia Paneque a través d'un comunicat, que assegura també que no es faran "propostes estrambòtiques per Girona" com ho és, diuen, "la negociació entre Guanyem i Junts". Els socialistes i Guanyem Girona han fet oposició aquest darrer mandat al govern de Junts i Esquerra.

Oberts a negociar

El PSC insisteix a dir que està "obert a negociar a favor de Girona tenint en compte la ciutat com a únic subjecte polític" i pregunta a Guanyem si estaria disposat a engegar un govern amb una força política que està en contra de punts que considera "fonamentals per a la ciutat", com reduir els pisos turístics del Barri Vell, un acord perquè el 15% de l’habitatge de Girona sigui de lloguer assequible per al jovent de la ciutat o erradicar la segregació escolar a la ciutat.