Dos manifestants ferits durant una protesta contra el príncep Felip

Un jove ha patit un trau a l'ull després de rebre un cop de porra dels Mossos d'Esquadra i un altre té una contusió al cap

Dos manifestants han resultat ferits durant una protesta que la CUP havia convocat aquest vespre en contra de la presència a Girona de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, i el príncep Felip de Borbó. La manifestació, que ha congregat més de seixanta persones, ha arrencat a la plaça del Vi i ha arribat fins a les portes de l'Auditori on des del dilluns es celebra el Congrés de Seguretat Jurídica i Democràcia.

Allà, dos joves s'han avançat i han superat unes tanques que havien posat els Mossos d'Esquadra, que vigilaven el recinte. En aquest moment, els agents han intervingut i han ferit els dos joves amb les defenses. Aquest era el segon acte de protesta que havia convocat la CUP, que ha volgut oposar-se a la presència a Girona durant tres dies d'alguns dels representants polítics i jurídics més destacats tant de l'Estat com de països llatinoamericans. El primer congrés biennal de Seguretat Jurídica i Democràcia a Llatinoamèrica -organitzat per la UdG- va arrencar dilluns, amb la inauguració a càrrec del príncep Felip.

Aquest vespre, una seixantena de persones s'han sumat a la crida de la CUP i s'han concentrat per mostrar el rebuig a la trobada. La manifestació ha arrencat a la plaça del Vi i ha continuat fins a les portes de l'Auditori de Girona, on se celebra la cita. Allà hi ha arribat cap a les vuit del vespre i, malgrat que el programa del dia ja s'havia acabat, els Mossos d'Esquadra mantenien la vigilància policial al recinte on, entre d'altres, aquest dimarts hi ha assistit l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero.

En aquell moment, alguns joves s'han avançat i han deixat la capçalera de la manifestació per superar les tanques que la policia havia posat a prop de l'edifici. Ha estat llavors quan els agents de la Brigada Mòbil han colpejat amb les porres un dels joves, que ha acabat amb un trau a l'ull. Un segon jove ha intervingut per ajudar el seu company i també ha rebut un cop al cap. El jove que ha patit la ferida a l'ull és el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a Girona, Jordi Alemany.

La CUP ha anunciat que denunciarà l'agressió i que es plantegen portar els fets al ple perquè la resta de grups polítics ho condemnin.
  • Jordi Alemany explica que presentaran denúncia per la via penal contra l'actuació dels Mossos d'Esquadra
  • El manifestant explica els motius de la protesta
  • El jove apunta que l'agressió ha estat 'totalment gratuïta'