La sotscap a Barcelona dels Mossos, Sílvia Catà, nova cap de la regió policial de Girona

Entrarà en substitució de Josep Milan

Mossos d'Esquadra han anunciat aquest divendres canvis en l'organització del cos amb nous lideratges a les regions de Barcelona, Girona i Central. Segons s'ha comunicat, la sotscap fins ara a Barcelona, Sílvia Catà, serà la nova cap de la regió policial de Girona, substituint el comissari Josep Milan, que passarà a segona activitat.

D'altra banda, la comissària Montserrat Estruch serà la nova cap de la policia catalana a la ciutat de Barcelona i deixarà de ser la sotscap de la regió policial Metropolitana Nord. El seu número 2 a la capital catalana serà el comissari Ignasi Teixidor.

Estruch substitueix la també comissària Marta Fernández, que comandarà la Comissaria Superior de Seguretat Ciutadana amb Joan Portals com a sotscap. El cos policial també fa canvis a la Comissaria Superior Territorial, que a partir d'ara la dirigirà la comissària Mònica Luis.

En aquest sentit, aquest divendres també s'ha nomenat el comissari Miquel Àngel Garcia nou cap de la nova Comissaria General TIC, i el sotscap serà Jordi Gràcia Felices. Aquesta nova comissaria tindrà competències sobre els sistemes i tecnologies de la informació dels Mossos d'Esquadra i treballarà l'àmbit de la ciberseguretat a nivell intern.

Assumirà la direcció de la Regió Policial Virtual l'intendent Roger Sales. L'intendent Joan Carles Granja ha estat nomenat sotscap de la Comissaria General d'Investigació Criminal, que comanda el comissari Ramón Chacón. El comissari Carles Anfruns ha estat nomenat, després d'un breu pas per una unitat de dispositius especials, nou cap de la Comissaria General de Mobilitat, que s'encarregarà de Trànsit.

Així mateix, la sotscap fins ara a Barcelona, Sílvia Catà, serà la nova cap de la regió policial de Girona, substituint el comissari Josep Milan, que passarà a segona activitat. La comissària Alícia Moriana serà la nova cap de la regió policial Central i substituirà la comissària Cristina Manresa, que dirigirà l'Escola de Policia de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Pel que fa a la regió policial Metropolitana Sud, Amadeu Domingo serà el nou cap, mentre que Antoni Sánchez David serà el sotscap. Sánchez substituirà l'intendent Ignasi Teixidó, que passa a ser sotscap de la Regió Metropolitana Nord.

Amb aquests canvis, sis comissaries superiors o generals tindran una dependència directa de la Prefectura: la Comissaria Superior Territorial, la Comissaria Superior de Seguretat Ciutadana, la Comissaria Superior Tècnica, la Comissaria General d'Investigació Criminal, la Comissaria General d'Informació i la Comissaria General de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Mossos d'Esquadra ha defensat que la nova estructura ha de permetre "donar una resposta millor als reptes de servei i organitzatius" que es presenten de cara als propers anys al cos.