El PSC, Junts i Cs tanquen un acord per governar a Vilafant

La regidora de Ciutadans és l'única que la formació conserva a les comarques gironines

El PSC, Junts i Cs han tancat un acord per governar plegats a l'Ajuntament de Vilafant (Alt Empordà). Els socialistes van aconseguir 5 dels 13 regidors en joc; ERC, 3; SV-TE, 3; Junts, 1 i Cs, 1. De fet, la cap de llista de la formació taronja, Rebeca López, és l'única regidora que el partit conserva a les comarques gironines després dels comicis del 28-M.

Amb aquest pacte, el PSC mantindrà l'alcaldia amb una nova cap de llista, Montserrat de la Llave, que ha substituït Consol Cantenys. En els propers dies, les tres formacions redactaran un Pla d'Acció Municipal per establir els projectes que executaran en els propers quatre anys i les principals línies de treball.

Els tres grups asseguren que l'acord garanteix un govern "fort i estable" i que els punts que tenen en comú han facilitat el pacte. Entre ells, hi ha el desenvolupament sostenible del municipi, "el progrés social i el creixement econòmic".

"El paper clau que té Vilafant al territori serà un dels punts importants dintre de l'obra de govern conjunta així com mantenir i millorar tots els serveis que el poble ofereix", asseguren en un comunicat.

Crítiques d'ERC i Som Vilafant

Des d'ERC (3) i Som Vilafant- TE (3) lamenten l'acord a tres bandes i asseguren que han estat treballant per fer possible un canvi a l'Ajuntament. En aquest sentit, afirmen que "el PSC ha fet tot el possible per retenir el poder, posant una catifa vermella a Junts".

Asseguren que, des d’un primer moment, el cap de llista de Junts, Francesc Gaspar, també ha estat negociant amb el PSC amb qui finalment ha arribat a un acord que inclou formar part del govern, juntament amb la regidora de Cs.

En relació amb les propostes que el PSC havia fet a Junts, Esquerra i SOM asseguren que no van posar "cap problema" a parlar i arribar a acords amb tres de les quatre propostes: primera tinença d’alcaldia, liderar els contactes amb l’Ajuntament de Figueres i poder escollir regidories. L’únic punt de desavinença, afegeixen, "era la dedicació exclusiva que el PSC havia ofert al cap de llista de Junts, Francesc Gaspar" i que ERC i SOM consideren una línia vermella en el seu objectiu "d'aprimar al màxim la despesa".