Prova pilot a la muralla de Girona d'una visita guiada amb cadira de rodes adaptada

L’objectiu és permetre l’accés a les persones amb discapacitat o mobilitat reduïa a tot el patrimoni

L’Ajuntament de Girona i Mifas han organitzat aquesta tarda una visita turística a la muralla amb una cadira de rodes adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d'una prova pilot en la qual s'utilitza una cadira Joëlette per recórrer la muralla des de la Torre Gironella fins a la Torre del general Peralta.

L’objectiu és permetre l’accés a les persones amb discapacitat o mobilitat reduïa en el patrimoni cultural que actualment és inaccessible per a aquest col·lectiu.

La Joëlette és un tipus de cadira tot terreny amb una sola roda que, amb l’ajut de persones acompanyants, permet que les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda puguin practicar senderisme.

Com a tal, es tracta d'una eina inclusiva que permet a tothom l'accés a entorns naturals i espais no urbanitzats que, per les característiques de les seves pistes, camins i senders, no permeten l'ús de cadires convencionals motoritzades o altres. En aquest cas, però, la cadira Joëlette s’ha utilitzat en un espai urbà per descobrir un patrimoni cultural inaccessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Per fer la prova s’ha utilitzat una cadira Joëlette cedida per la Diputació de Girona per als parcs naturals de la regió, i s’ha comptat amb l’assessorament i formació de la representant de l’Associació Alt Ter, Elvira Jané.

L’acció s’emmarca dins del Pla Estratègic de Turisme de la ciutat amb l’objectiu de potenciar el turisme universal i fer de Girona una destinació turística oberta a tothom. El turisme és un  important motor econòmic de la ciutat, i el pla estratègic defineix diferents línies per optimitzar aquest sector econòmic i millorar-ne la gestió. Des de l’Ajuntament de Girona es pretén que visitar Girona sigui una experiència gratificant per a tothom, i això inclou també les persones amb discapacitat.