Arbúcies inicia avui les Enramades amb una botifarrada popular

La festivitat s'allargarà fins el proper dimecres

La regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Arbúcies (Selva) ja té a punt un total de 3.200 botifarres per al sopar popular d’aquest vespre, acte que donarà el tret de sortida a unes noves Enramades, la festa més esperada i viscuda per a tots els arbuciencs. Una celebració que s’allargarà fins la dimecres de la setmana vinent, 14 de juny.

Des de mitja tarda ja hi ha qui fa cua per agafar la seva botifarrada, però no serà fins a dos quarts de vuit del vespre que es començarà oficialment la botifarrada popular, el primer actes de les Enramades. Un sopar que petits i grans gaudeixen de l’ambient festiu que es respira tant a la plaça de la Vila com als carrers adjacents (Major i Vern). Tots ells adornats amb banderetes.

Després de l’àpat, l’encesa de la traca a la mateixa plaça de la Vila, donarà pas a la passada de la Plaça, l’acte que enceta l’enramada del barri de la Plaça. Aquest any, des de la Regidoria de Festes s’ha decidit avançar l’hora d’algunes de les passades per tal d’incentivar la participació de més veïns i veïnes d’Arbúcies.

És per això que, la passada de la Plaça s’iniciarà a les deu de la nit. A la passada, els veïns participants porten atxes enceses al llarg del recorregut per tots els carrers de l’enramada acompanyats pels New Serafins que interpretaran l’himne de les Enramades, el Pasodoble ligero. Una gran rotllana al voltant de l’arbre de la Plaça tanca la passada i dona pas a les sardanes, xotis i vals. I, l’actuació musical amb el grup Sixtus tancarà la primera nit de les Enramades.

Canvis d’horari i altres novetats

Enguany, per tal de motivar la participació dels veïns a participar dels actes tradicionals de les Enramades, des de la regidoria de Festes s’ha decidit avançar les hores de les danses i d’algunes passades nocturnes. Així doncs, les danses es ballaran a la una de la tarda, En el cas de les passades, la de la Plaça, la del Sorrall i la de la Carretera començaran a les deu de la nit.

A més a més, des de l’Associació de Comerç han organitzat la campanya Balla la dansa té premi!  I és que per incentivar a la participació a les festes populars, entre tots els dies que es balla la dansa sortejaran premis valorats en 600 euros i que consisteixen en un dinar per a dues persones, un vermut per a dues persones i per a la mainada, regals sorpresa per a dues persones.

Per participar-hi cal seguir el compte d’Instagram de l’Associació de Comerç (@comercarbucies) i penjar una foto ballant la dansa el mateix dia tant fent un post com una story i mencionar @comercarbucies. (Qui tingui compte privat, caldrà que enviï una captura de pantalla de la publicació per DM).