Preocupació a Vilobí d'Onyar davant una important onada de robatoris

S'han produït mitja dotzena d'assalts en un mes i mig

La urbanització Cal Ferrer Pagès, situada a prop del camp de futbol de Vilobí d'Onyar (Selva), s'ha convertit en escenari d'una preocupant sèrie de robatoris. Només el cap de setmana passat, es van registrar dos robatoris i una temptativa, tots ells ocorreguts entre un quart de vuit del vespre de dissabte i un quart de dues de la matinada de diumenge.

Els veïns de la urbanització viuen en un estat constant d'inseguretat des que fa un mes i mig es van començar a produir assalts a les seves llars. Els tres primers robatoris van tenir lloc els dies 17, 22 i 29 d'abril, aproximadament a les deu de la nit.

A més de robar objectes de valor, especialment diners i joies, els delinqüents provoquen destrosses als habitatges. No obstant això, el pitjor impacte és l'ambient d'inseguretat que viuen els residents de la urbanització després de patir sis robatoris en tan sols un mes i mig.

El dissabte passat, un dels robatoris va tenir lloc mentre els Mossos d'Esquadra atenien els residents d'una casa veïna que ja havia estat assaltada prèviament segons relata El Punt Avui. La mateixa nit, també es va produir un intent de robatori en un altre habitatge de la zona de Salitja, presumptament perpetrat pels mateixos lladres. Els propietaris de la casa van presenciar com els delinqüents intentaven forçar les persianes, però finalment van aconseguir escapar.

L'alcaldessa en funcions de Vilobí d'Onyar, Cristina Mundet, ha manifestat la seva preocupació davant d'aquests robatoris i lamenta la manca d'eines per prevenir-los. Mundet ha demanat una major presència policial als Mossos d'Esquadra de la Selva Interior a la zona residencial, tot i ser conscient de les limitacions de recursos del cos policial i de la necessitat d'adoptar mesures més eficaces.

Segons Mundet, els autors d'aquests robatoris a Cal Ferrer Pagès són "professionals" i estan "ben informats" sobre les rutines dels veïns. Inclús assegura que un dels assalts es va produir just quan els veïns es trobaven a l'exterior comentant els problemes de seguretat a la urbanització.

Per intentar enfrontar aquests robatoris, l'ajuntament ha anunciat recentment la licitació i adjudicació de la instal·lació de càmeres lectors de matrícules a totes les entrades del municipi. També preveuen modificar els torns de la guàrdia municipal per ampliar els horaris dels vigilants i cobrir una part de la nit.

A més, segons l'alcaldessa en funcions, es planteja una millor informació als veïns perquè coneguin les "mesures d'autoprotecció" que poden prendre i les pràctiques que els poden posar en risc.

A més, els veïns disposen d'un grup de WhatsApp per comunicar qualsevol incidència.