La CUP i el PSC d'Olot negocien per fer fora Pep Berga (Junts) de l'alcaldia

Esquerra s'obre a entrar en l'equació

La CUP i el PSC d'Olot (Garrotxa) reconeixen contactes i treballar per tirar endavant un pacte amb les tres forces d'esquerres del consistori i desbancar així Pep Berga (Junts) de l'alcaldia. Els cupaires, que van quedar com a segona força empatats a regidors amb el PSC, ja s'han reunit amb els socialistes per explorar la possibilitat que Jordi Gasulla substitueixi Berga al capdavant del consistori.

Fonts del PSC assenyalen que, tot i que res està tancat, segueixen negociant i explorant la possibilitat de fer un tripartit amb ERC per tirar endavant un nou govern a la ciutat. De fet, estan previstes més trobades aquesta setmana entre la CUP i el PSC per seguir negociant possibles acords.

Per la seva banda, ERC reconeix contactes, però deixa clara la seva intenció de participar en un acord que serveixi per investir un alcalde independentista, un fet que deixaria fora la possibilitat d'una alcaldia partida entre el PSC i la CUP.

De fet, els republicans van traslladar a la CUP que si eren capaços d'aconseguir els vots d'onze regidors per a ells no hi hauria problema, però en qualsevol cas només contemplen un batlle de independentista, per tant de Junts o la CUP. A més, els republicans tenen prevista una executiva aquest dimarts per acabar de definir l'estratègia.

Aquesta proposta de govern alternatiu a Junts a la capital de la Garrotxa ha estat impulsada per la CUP que va millorar els resultats de fa quatre anys i va aconseguir quatre regidors. Això sí, va empatar amb els socialistes que van tenir, però, menys percentatge de vot. Esquerra va quedar quarta força amb tres i Avancem i Vox van treure un regidor cadascun.

El guanyador de les eleccions va ser Pep Berga de Junts que, però, va perdre la majoria absoluta amb la que havia governat els darrers quatre anys. Berga va aconseguir 8 regidors, tres menys dels que tenia. Per part de Junts, de moment no s'han pronunciat en relació als pactes o negociacions amb altres formacions.