El Wevoo bat rècord de participants amb 31 equips de rodatge

El festival de cinema western arriba a la cinquena edició

Rècord de revòlvers al Wevoo 2013: la cinquena edició del concurs del Festival de Western Volcànic d’Olot ha superat per primera vegada els trenta equips inscrits. Dissabte i diumenge es va viure la gravació i posterior edició dels curtmetratges que aniran a concurs, i també s’han pogut veure els primers actes relacionats amb el festival.

El Wevoo, el Festival de Western Volcànic d’Olot, ja està en marxa. Porta cinc edicions i aquest 2013 ha arribat carregat d’actes de tota mena. Dissabte al matí, al centre de la ciutat, es podien començar a veure equips de rodatge, a més dels nens que van voler jugar a indis i cowboys, en una de les activitats lligades amb la celebració del certamen. El Wevoo creix any rere any, i ho demostra el nombre d’equips participants en el concurs de curtmetratges: 31, superant tots els registres anteriors.

En 24 hores, els participants hauran de preparar, gravar i editar un curt amb les normes específiques donades per l’organització, desvetllades a l’inici del festival, per assegurar que ningú ha gravat el film abans del certamen. Aquest any és obligatori rodar a les escales de l'església de Sant Esteve d'Olot, pronunciar la frase 'menteix-me, diga'm que m'estimes', i que un personatge porti un ull tapat.


 
Diumenge, a les 10 del matí, es va fer l’entrega dels curts dels diferents equips participants. No tothom va arribar a temps i opten a premi un total de 27 propostes; tot i això, el festival continua ben actiu: avui hi haurà la projecció de la pel·lícula Orson West, als cinemes Olot a partir de dos quarts de nou del vespre, i demà es podran veure els curts participants als mateixos cinemes, a les set de la tarda; a més, Can Trincheria exposa cartells de cinema antics, i els curts d’anteriors edicions; l’Ateneu Central també mostra les composicions concursants per ser el cartell del festival d’aquest 2013, i divendres hi haurà l’entrega de premis al Teatre Principal, a dos quarts de nou del vespre, per passar posteriorment a un concert de versions de Johnny Cash.

Aquesta informació ha estat elaborada per Olot Televisió.