El Teatre Municipal de Girona acull l’obra protagonitzada per alumnes de l’Institut Santa Eugènia

L’espectacle es presentarà aquest dijous a les 12:30h

El Teatre Municipal de Girona acull aquest dijous, dia 8 de juny, a les 12:30h, l’estrena de l’obra 'El que callem', protagonitzada per alumnes de l’Institut Santa Eugènia. Es tracta del resultat del programa “Escoles Planter”, impulsat a l’Institut Santa Eugènia, un projecte de mediació artística de l’Ajuntament de Girona que ha acollit gairebé 200 alumnes. La proposta, desenvolupada per l’Associació ConArte Internacional, connecta i enforteix els vincles entre educació i cultura en el territori.

El que callem és una mostra artística per donar veu a joves de l’institut, que durant dos cursos han après a expressar-se, a transmetre, a comunicar-se, a concentrar-se, a compartir, a sentir i a respectar a través de diferents llenguatges artístics com el teatre, la dansa o el circ.

L’alumnat ha treballat la confiança, el respecte, l’empatia, l’autoconeixement i altres valors amb l’acompanyament artístic de la creadora escènica Mercè Vila Godoy, que compta també amb la col·laboració de les artistes Glòria Sirvent, Neus Masó, Elena Masó i Marcel Aguilar i la docent Anna Planas.

“Durant la nostra etapa adolescent, ens enfrontem a moltes coses. L'adolescència és una etapa complexa. Les ments i els cossos s'oposen a canvis importants, tant físics com mentals, que poden causar rebel·lia, i per a la gent adulta que ens envolta pot resultar difícil entendre moltes de les nostres respostes a aquests canvis”, explica Hiba Abboud Sahli, una de les alumnes participants.

Aquesta és la segona edició del projecte “Escoles Planter” a l’Institut Santa Eugènia amb la participació de l'alumnat de segon i tercer d'ESO. Aquests últims seran els que pujaran a l’escenari del Teatre Municipal per compartir amb el centre educatiu i el públic un collage d’emocions amb les seves paraules, les seves històries, les seves mirades, els seus moviments i els seus jocs.

“Escoles Planter” és un projecte de mediació artística ideat per l'Associació ConArte Internacional, impulsat a l'Institut Santa Eugènia pel Teatre Municipal i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Girona. Aquest projecte s’emmarca en el programa Nexe del consistori, que té la voluntat d’incorporar als centres educatius aprenentatges artístics, científics i literaris per millorar les oportunitats educatives que afavoreixin l’èxit escolar i desenvolupar la funció educativa de la cultura enfortint les aliances transversals amb equipaments municipals.