El Festival SIMFÒNIC arriba a Girona

5.000 alumnes d'escoles de música privades oferiran dissabte 100 concerts gratuïts en la quarta edició de l'esdeveniment

La iniciativa SIMFONIC ('sim' per l'abreviació de "simultanis) se celebra des de fa tres anys, impulsada per l'Associació Cultural SecretsBCN, amb l'objectiu d'entendre les Escoles de Música com una inversió en educació i aconseguir que els joves músics en siguin els protagonistes.

Aquest anys, més enllà de Barcelona seran 'ciutats simfòniques' Barcelona, Figueres, Girona, Lleida, Agramunt, Almacelles, Alguaire, Arbúcies, Balaguer, Guissona, La Bisbal, Cervera, Mollerussa, Pont de Suert, Sant Guim de Freixenet, Solsona i Tremp.

Amb l'ampliació de concerts, espais i participants, el festival preveu que enguany el públic que s'aproparà a un o altre recital arribarà a les 25.000 persones. El director del certamen ha considerat que aquesta és una bona ocasió perquè els ciutadans "redescobreixin" els espais emblemàtics de la seva ciutat.

Els concerts tindran lloc en espais emblemàtics d'aquestes ciutats i pobles participants. El Zoo de Barcelona, el Camp Nou o el Monestir de Pedralbes, a Barcelona, els Banys àrabs de Girona, la Plaça Museu Dalí de Figueres, la Seu Vella o l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), a Lleida.

La cançó d'Els Pets 'Bon dia' és la protagonista del videoclip promocional d'aquesta tercera edició, i hi participen els propis components del grup juntament amb un nombrós grup d'alumnes, professors i pares d'escoles de música. El clip va ser enregistrat al Monestir de Pedralbes, un dels indrets on dissabte se celebrarà un concert gratuït. L'organització i Els Pets han proposat als alumnes que interpretin la cançó durant els seus concerts, tots de forma simultània a les set de la tarda.

L'historiador Josep Maria Soler i Sabater (director d'Institut d'Estudis Ilerdencs, on se celebrarà un dels concerts) ha participat en la presentació del certamen en representació dels municipis lleidatans que hi participen. Soler i Sabater ha reclamat la "Catalunya ciutat", que es pugui arribar a tot arreu i participar amb independència d'on s'ha nascut.

La presentació del Festival SIMFÒNIC ha estat amenitzada enguany pels alumnes de l'Escola de Música de Sant Gregori, de Girona.