El PSC de Roses desbanca ERC i firma el pacte amb Junts i Gent del Poble

El PSC es quedarà l'alcaldia els tres primers anys d'aquesta legislatura i Junts el darrer

Les formacions de Roses (Alt Empordà) del PSC, Junts i Gent del Poble han arribat a un acord ferm aquest diumenge al migdia per governar plegats la pròxima legislatura. El pacte inclou partir-se l'alcaldia entre les dues formacions més votades: el PSC ho farà els tres primers anys de mandat i Junts hi governarà el darrer.

El portaveu de Gent del Poble, Fèlix Llorens, ha explicat que han escollit pactar amb el PSC (en comptes de amb ERC, amb qui van governar l'última legislatura) perquè consideren que és "el que millor reflecteix el resultat electoral". Els socialistes van aconseguir quatre regidors com Esquerra, però 120 vots menys que els republicans. Llorens diu que "el pacte està molt avançat", però que "falta tancar serrells".

En les eleccions del 28 de maig, ERC i PSC van aconseguir quatre regidors cadascun. Junts es va quedar amb tres (un menys que al 2019); Lliures x Roses, amb dos, Gent del Poble, dos més i el PP i Vox en van aconseguir un cadascun.

La majoria absoluta a la localitat se situa en els nous regidors (el consistori en té disset en total), que són els que aconsegueixen amb aquest pacte les tres formacions que governaran Roses en tripartit els pròxims quatre anys.