El 18è Inund’Art aposta per l’art sonor i els projectes comunitaris als barris de Girona

Arrenca avui i fins el 22 de juliol

El Festival Inund’Art inicia aquest cap de setmana la 18ena edició plena d'activitats culturals i artístiques, que transformaran els carrer i espais culturals de Girona en un espai d’exhibició i creació. El festival s'ha convertit en una cita ineludible per a amants de l'art i la cultural, de propostes artístiques innovadores, arriscades i que proposen una interacció i participació del públic.

Enguany, Inund'Art proposa un programa ambiciós amb projectes comunitaris i noves disciplines artístiques. Una de les novetats més destacades d'aquesta edició del festival és la incorporació de l'art sonor, una disciplina artística que combina la música i l'art visual per crear experiències úniques i immersives. El públic del festival tindrà l'oportunitat de descobrir projectes d'art, amb instal·lacions sonores, que proposen noves formes de percebre l’art contemporani.

A més a més, el festival es centra en projectes comunitaris que involucren els veïns i veïnes de diferents barris de la ciutat. En aquest sentit, Inund'Art vol fomentar la participació activa dels ciutadans i ciutadanes en la creació d'obres artístiques que reflecteixen la diversitat cultural de Girona. El festival s'ha proposat fomentar la participació activa dels seus habitants en la creació d'obres artístiques que reflecteixen les seves preocupacions i inquietuds, i així crear un espai per al diàleg i la reflexió. 

Del 2 de juny al 22 de juliol es podran veure exposicions i instal·lacions al primer pis, segon pis, tercer pis i pati de Casa Cultura. I durant el primer cap de setmana de juny, del 3 al 4 de juny, es podran gaudir de les instal·lacions, performances i recorreguts pels diferents espais expositius i carrers de la ciutat de Girona. 

El Festival arranca el dia 2 de juny a les 19h s’inauguraran les exposicions visuals a la Casa Cultura de Girona, on participaran artistes locals i també arribats d’arreu del territori. A més a més, com cada any, el festival dedicarà un espai per a escoles d’art, instituts i col·laboradors del festival.