Roses arranjarà la muralla esllavissada el 2020 al Castrum Visigòtic

L'Ajuntament ha tret les obres a licitació per gairebé 70.000 euros

L'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) ha publicat la licitació per a refer un tram de la muralla del Castrum Visigtòtic que es va ensorrar durant el temporal Gloria el gener del 2020 i que fins aleshores no s'hi havia posat remei. Els treballs tenen un pressupost de 69.121,30 euros (IVA inclòs) i una durada de tres mesos a partir de la signatura de l'acta de replanteig.

La zona on s'actuarà davant d’una zona verda corresponent a dos solars no edificats. En aquest punt el temporal va descarregar amb força i provocar el col·lapse d’aquest marge. En concret, una esllavissada en forma de mitja lluna allargassada, de 7,4 metres de llarg per 1,25 metres d’ample. Les pedres i terres fruit del col·lapse resten sobre el talús, arribant fins a dos bancs de fusta i el camí per a vianants.

Segons han estudiat els tècnics, les aigües en dies de pluja conflueixen en aquest punt, per la qual cosa l'actuació ha de permetre desviar, retenir i drenar les futures pluges torrencials, a més de consolidar el marge i permetre la visualització de la muralla visigòtica.

Les empreses interessades a fer els treballs poden presentar les seves propostes fins el 19 de juny.