L'(a)phònica completa la programació amb Mazoni, Cabosanroque i el Cor de Teatre

Pau Vallvé oferirà un dels pocs concerts gratuïts a Banyoles

La 19a edició del festival (a)phònica de Banyoles (Pla de l'Estany) ha anunciat la resta del cartell amb un concert a la carta de Mazoni, en què el públic pot escollir els 20 temes que l’artista interpretarà. A més, el duet Cabosanroque faran una instal·lació artística al monestir de Sant Esteve en què reflexionaran sobre els exorcismes de Jacint Verdaguer.

Cor de Teatre també celebrarà els 25 anys d’història dins del certamen musical amb l’espectacle ‘Bon veïnatge’, que s’ha creat especialment per l’(a)phònica. En la programació també hi haurà Pau Vallvé en un dels pocs concerts que oferirà gratuïtament l’artista. El festival de la veu es farà del 30 de juny fins al 2 de juliol i es repartirà en 24 espais diferents arreu de Banyoles.

El més destacat és el '20-20' que farà Mazoni. Es tracta d'un concert ideat per l'(a)phònica per celebrar el 20è aniversari de trajectòria musical de l'artista empordanès. Per celebrar-ho, el públic serà l'encarregat de decidir quins són els 20 temes que Mazoni interpretarà en el concert. El resultat es podrà veure el diumenge 2 de juliol a un quart d'onze de la nit a l'escenari Juanola que hi haurà a la muralla de Banyoles. El concert serà gratuït.

De fet, el director del certamen ha recordat que un 72% de les activitats que es programen des de l'(a)phònica són d'entrada lliure. La resta tenen uns preus "populars" que van entre els 5 i els 21€, amb entrada anticipada. L'objectiu és, com sempre, "arribar a tot tipus de públic" tal com ha remarcat el director del festival, Francesc Viladiu.

La revisió de 'Bon Veïnatge'

A banda de Mazoni, hi ha un altre espectacle creat especialment per l'(a)phònica. Es tracta de 'Bon Veïnatge', de Cor de Teatre. La formació banyolina celebrarà els 25 anys amb aquest espectacle que es podrà veure gratis a la plaça dels Estudis en diferents horaris. La companyia revisarà l'espectacle que va presentar el 2004, el primer any del festival musical de Banyoles on hi havia una peculiar comunitat de veïns que explicaven històries quotidianes.

Per altra banda, Cabosanroque presentaran 'Dimonis' al Monestir de Sant Esteve. Serà una instal·lació feta a partir de les notes que prenia Jacint Verdaguer en els seus exorcismes. Es tracta d'una aproximació al poeta en una faceta menys coneguda i parlaran sobre les possessions i les implicacions socials i estètiques que hi havia en aquell moment al voltant del fenomen. 'Dimonis' es podrà veure al llarg de tot el festival en diferents passis per un preu de 4 euros.

Pau Vallvé, 97 Onzas i Isaac et Nora

A més, el festival comptarà amb un dels pocs concerts gratuïts que oferirà Pau Vallvé per presentar el nou treball. Serà el dissabte 1 de juliol a l'escenari Juanola a partir de les onze de la nit. En aquest mateix espai també hi actuarà 97 Onzas, una formació musical formada per tres emcees i un DJ de Banyoles, Vic i Sant Hipòlit de Voltregà (Osona). El concert serà el divendres a les onze de la nit i presentaran el seu últim treball, 'Interferencias', que barreja el hip-hop més clàssic amb subgèneres més actuals.

Una altra de les apostes de l'(a)phònica és Isaac et Nora. Els germans francesos es van convertir en un fenomen viral global amb les seves versions sobretot en gèneres de bolero, cúmbia i havaneres. Tocaran a Banyoles després d'aterrar d'una gira per Llatinoamèrica i serà l'estrena dels artistes a Catalunya. Els germans francesos aterraran a l'escenari de la Muralla de Banyoles el diumenge a dos quarts de set de la tarda.

Pilarín Bayés i les dones d'aigua

La imatge d'aquest any del festival mostra les dones d'aigua, una figura mística que Pilarín Bayés va il·lustrar el 1986 en un mapa de Banyoles encarregat per l'associació de comerciants. Ara, el festival ha decidit recuperar aquesta figura per il·lustrar quatre dones d'aigua que es passegen pels 24 espais que té el festival repartits per tot Banyoles. A més, el logotip d'aquest any també seguirà la línia dels dibuixos que fa la ninotaire vigatana.