Girona pintarà un mural a la llera de l'Onyar per trencar amb els tabús de la menstruació

Una campanya municipal busca informar sobre els mètodes de recollida del flux

L'Ajuntament de Girona pintarà un mural a la llera del riu Onyar, entre la plaça de Catalunya i el mercat del Lleó, per trencar amb els tabús que envolten la menstruació i fomentar l'equitat menstrual. El mural es pintarà entre aquest dimecres i el divendres 2 de juny.

Aquesta és una de les accions de la campanya 'I tu, com la vius?' que s'està fent per segon any consecutiu a la ciutat i compta amb diferents activitats per informar a la ciutadania sobre el procés menstrual i difondre els diferents mètodes de recollida del flux. Una de les activitats previstes és repartir productes en el Centre Jove de Salut i a l'Espai Salut de la Universitat de Girona.

La campanya va arrencar el dissabte 27 de maig, ja que el 28 era el Dia Internacional per la Higiene Menstrual. La programació s'allargarà tota la setmana i tindrà una vessant de conscienciació i una altra més formativa. Al llarg de la setmana es reparteixen copes menstruals, esponges marines, compreses reutilitzables o calces menstruals, ja que són més saludables, sostenibles i assequibles.

Per altra banda, el consistori ha ampliar el llistat de punts salubres pel maneig de la regla que es va començar l'any passat i s'inclouen més equipaments. Aquests espais es marquen amb un adhesiu que indiquen els espais que tenen, com per exemple si hi ha una pica dins del lavabo i permeten l'ús de mètodes de recollida del flux menstrual com ara les copes. També s'ha fet un mapa que recull els equipaments.

En la vessant més formativa es va fer un taller familiar per abordar l'acompanyament de les noies en la primera menstruació i un taler amb joves del sector de Can Gibert del Pla per millorar els coneixements en relació a la menstruació i promocionar els productes reutilitzables.