Mor una submarinista francesa de 58 anys a l'Estartit

Dos submarinistes més han quedat ferits

Una dona francesa de 58 anys ha mort aquest diumenge mentre feia submarinisme al port de l'Estartit, dins el terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC) ha rebut avís aquest migdia del rescat de tres persones ferides mentre feien submarinisme.

El SEM ha evacuat en estat greu una dona francesa de 53 anys a la cambra hiperbàrica de l'hospital de Palamós després que es trobés malament mentre practicava submarinisme amb ampolla. Amb ella es trobava bussejant una altra dona francesa de 58 anys, que ha patit una aturada cardiorespiratòria i ha mort sense que els serveis sanitaris hagin pogut fer res per salvar-la.

La tercera persona afectada és un home de 26 anys que ha estat atès per esgotament i ha rebut l'alta in situ. L'hora d'avís al SEM ha estat a les 10:20 h d'aquest matí. Per part del SEM, han intervingut un helicòpter medicalitzat i tres ambulàncies (dues de Suport Vital Bàsic i una de Suport Vital Avançat). Al lloc també s'hi han desplaçat la Policia Local de Torroella de Montgrí i la Guàrdia Civil.