Pere Moradell seguirà conservant l'alcaldia a Torroella de Fluvià que té des del 1979

Josep Sala, a Forallac, sumarà 40 anys com a batlle quan acabi aquesta legislatura

El PSC va tornar a guanyar a Torroella de Fluvià (Alt Empordà) en les eleccions d'aquest diumenge. Es tracta d'una plaça segura pels socialistes i és que hi governen des de 1979, amb el mateix alcalde, Pere Moradell.

En aquestes eleccions, Moradell ha tret quatre regidors i 218 vots (54,09%) pels 175 de Junts, que ha tret tres edils. D'aquesta manera, l'actual alcalde continuarà en el càrrec i seguirà sent l'únic de les comarques de Girona que no ha deixat la vara des de que la va agafar en les primeres eleccions democràtiques de 1979.

Val a dir que el 2019 Moradell va estar molt a prop de perdre l'alcaldia quan va guanyar a Junts per només 2 vots (181 a 179). Aquesta vegada, però la diferència s'ha incrementat.

Moradell, però, no és l'únic alcalde de Catalunya que governa des de principis de la democràcia. En concret, Josep Vilà a Fogars de la Selva, que pertany a la demarcació de Barcelona, però que fa frontera amb la de Girona, també repeteix victòria. En el seu cas amb Independents per Fogars, amb més del 57% dels suports i malgrat que competia amb quatre partits més (ERC, JUNTS i PSC).

Qui també ha revalidat victòria ha estat Josep Sala a Forallac. Sala va accedir com a alcalde a les eleccions de 1987 i no ha deixat mai la vara. Aquest diumenge es va imposar a Agnès Gasull de Tots, que va aconseguir tres dels nou regidors. En les properes eleccions municipals de 2027, Sala portarà 40 anys en el càrrec i és un dels alcaldes més antics de Catalunya.