Viñas (ERC) revalida la victòria a Salt malgrat perdre un regidor respecte el 2019

El PSC es manté, Junts perd pistonada i Vox guanya un edil

Jordi Viñas (ERC) ha aconseguit novament la victòria a Salt (Gironès) després d'obtenir 6 regidors, un menys que en la darrera cursa electoral. El republicà ha sumat 1.926 vots (25,22%) i el segueix en segona posició el PSC de Joan Martín, que conserva els 5 edils del 2019 amb 1.481 vots (19,4%).

De fet, no s'ha registrat l'entrada de cap nova força política a l'Ajuntament de Salt ni tampoc n'ha desaparegut cap de les ja presents, tot i que s'hi ha hagut un canvi de posicions ja que Vox se situa com a tercera força a la ciutat.

El partit d'extrema dreta ha incrementat en un regidor, passant de tres a quatre amb un total de 1.279 vots (16,75%) mentre que Junts ha quedat relegat a la quarta força, empatant amb els feixistes a edils i gairebé a vots (només 25 vots menys).

Idependents per Salt ha repetit el resultat de fa quatre anys i segueix com a últim partit amb representació a Salt obtenint dos regidors. Amb tot, li serà necessari a Viñas pactar per a obtenir l'alcaldia i ho podria fer amb un acord amb IPS i Junts o bé només amb el PSC.

També existeix la possibilitat que governi en minoria si cap de les altres forces polítiques es posen d'acord.