Llançà també donarà a conèixer la cultura marinera

Uneix esforços amb Roses i organitzarà sortides amb barques de pesca

Llançà ha decidit sumar esforços amb Roses i a partir de la setmana vinent també oferirà sortides amb barques de pescadors per viure l'experiència de l'ofici i conèixer la cultura marinera.

En total, setze embarcacions realitzaran aquest nou producte turístic que ja té reserves fetes pels propers dies i que començarà tant bon punt les condicions meteorològiques ho permetin . L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, ha destacat la gran importància "d'unir esforços" per tirar endavant el projecte. "S'oferirà una experiència autèntica que permetrà conèixer una activitat molt important del nostre país", ha ressaltat. Aquesta iniciativa és una de les idees que s'impulsen des de Pesca Turisme de Roses.

A principis del passat mes de maig ja es va donar a conèixer que dotze embarcacions de la Confraria de Pescadors de Roses volien tirar endavant un projecte turístic pioner. En concret, els pescadors volien donar a conèixer la cultura marinera, les seves tasques i fer difusió del patrimoni al voltant del mar. Amb aquesta idea, els pescadors volien reforçar la seva identitat com a col·lectiu i difondre les relacions que hi ha entre la qualitat del medi natural i les activitats humanes. En aquell moment ja es va dir que la iniciativa sortia del nou centre de Turisme Pesquer de Roses i que la Confraria de Pescadors seria la titular de la llicència del desenvolupament de l'activitat.

Ara, aquest dissabte, s'ha presentat la iniciativa davant de la ciutadania en un acte a la Confraria de Pescadors de Roses. A més, també s'ha donat a conèixer que quatre embarcacions de Llançà també s'han sumat al projecte i oferiran aquestes sortides i altres activitats innovadores. Una adhesió que s'ha rebut de molt bon gran per l'Ajuntament de Roses i la Confraria de Pescadors de Roses. El seu president, Antoni Abad, ha assegurat que el nou Centre de Turisme Pesquer podrà difondre les activitats d'aquest sector a tota la societat en general i als turistes en particular. "La nova oferta és una bombolla d'oxígen pels pescadors", ha afegit. D'altra banda, el president de l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, ha indicat que la voluntat és crear un nou centre pesquer entre Roses i el Cap de Creus, que sigui un referent de la nova activitat.

A més d'aquestes sortides a la mar, els interessant també podran sortir a pescar amb petites embarcacions i començaran noves línies de visites guiades al port de Roses. De moment, tots els projectes ja s'han presentat als agents turístics entre els quals ha aconseguit una gran acceptació. Durant aquest acte de presentació, també s'ha donat a conèixer que ja hi ha reserves fetes per a les sortides amb embarcacions i que s'iniciaran en els propers dies, quan les condicions del mar i meteorològiques ho permetin.