'Parlen de 30.000 barrils diaris de petroli al Ripollès perquè ens prenen per idiotes'

Marc Vidal (ICV) carrega contra les intencions de Teredo Oils de voler perforar el Ripollès

Per al diputat ecosocialista, Marc Vidal, "no es sosté per enlloc aquest anunci pel qual es podrien extreure 30.000 barrils diaris al Ripollès" i ha sentenciat que "ens prenen per idiotes".

Vidal opina que al darrere d'aquest anunci "hi ha la intenció de crear expectatives en el territori amb falses promeses" i ha recordat que "ha estat precisament la contestació que la prospecció d'hidrocarburs ha generat per part del territori la que ara obliga a vendre motos". També ha declarat que ICV-EUiA continuarà donant suport a la plataforma antifracking i a la plataforma que s'ha constituït en contra de les prospeccions en el litoral. Per a Vidal "és una qüestió ambiental i de paisatge, però també de turisme i econòmica".

Precisament aquest cap de setmana, en el marc de la Fira Eco-sí a Girona, ICV ha organitrtzat una conferència demà dissabte a les 11h amb el geòleg i membre de la Plataforma Antifracking Llorenç Planagumà. També en el marc de la Fira, ICV preenta un documental de dotze minuts sobre l'arribada del fracking a Catalunya i l'efecte que la mobilització que ha generat. En el documental es revisen les iniciatives parlamentàries que els verds estan duent a terme al Parlament, el Congrés i l'Europarlament, i fa una aproximació a la "cultura del no".