Palamós tanca l'accés motoritzat a cala S'Alguer i la pineda d'en Gori

La mesura entra en vigor demà i s'allargarà tot l'estiu

Palamós (Baix Empordà) tancarà demà l’accés de vehicles motoritzats al camí que dóna accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori. Aquesta mesura ja es va aplicar enguany, però només durant el període festiu de Setmana Santa, i a partir d’avui es mantindrà durant tot l’estiu, mentre perduri l’elevada intensitat d’ús d’aquest espai i, amb l’augment de les temperatures, s’incrementi el risc d'incendis forestals.

La restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquest sector, i es limita al carrer urbanitzat que li dona accés des del Camí de Cap de Planes, mentre que els accessos a peu per a vianants, pel camí de ronda o pels corriols existents, continuaran oberts amb tota normalitat.

Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o bé residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés al carrer urbanitzat d’un únic vehicle per propietat. Aquests cotxes hauran d’estacionar en aquest carrer i només podran accedir a la pineda d’en Gori, per a la realització de càrrega i descàrrega.

El tancament de l’accés de vehicles a aquest espai litoral, segueix la línea que ja s’aplica a l’àmbit de Castell des de finals del mes d’abril.

L'Ajuntament de Palamós fa efectiva un any més aquesta regulació d’accés, amb l'objectiu de vetllar per a la conservació dels valors d’aquests espais naturals, gestionar l’ús públic dels mateixos prioritzant l’accessibilitat a peu i amb bicicleta, i vetllar per la seguretat dels usuaris  que  freqüenten de manera intensa l’espai durant la primavera i l’estiu.

Amb el tancament es vol facilitar la intervenció dels equips d’emergència  d’aquestes zones en el cas que es veiessin afectades per un incendi o altres situacions de risc, alhora que es potencia l'ús sostenible i la conservació d'aquests paratges emblemàtics del municipi.