Enxampen una furgoneta a Riudellots amb 20 immigrants sense papers

Provenien d'Itàlia i es dirigien a Portugal

En una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), es va descobrir una nova localització d'immigrants sense papers a la demarcació de Girona.

Els fets van tenir lloc el dia 11 de maig cap a un quart de sis de la tarda durant un control rutinari dels Mossos de Trànsit a l'autopista AP-7, concretament a l'altura de Riudellots de la Selva en el punt quilomètric 71.

Els agents van aturar una furgoneta amb matrícula italiana i, segons avança Diari de Girona, van descobrir que en el seu interior hi havia 20 persones sense papers. Les condicions en què es trobaven eren insalubres i superaven l'aforament màxim permès per al vehicle. Les persones rescatades, originàries de pakistanès i indi, van rebre atenció mèdica immediata per part del SEM.

Posteriorment, les autoritats van traslladar els immigrants sense papers a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners per a ser sotmesos a interrogatori en presència d'un jutge, tal com ordenava l'ordre judicial.

En el transcurs de la investigació, els Mossos d'Esquadra van establir que els immigrants havien iniciat el seu trajecte a Milà amb destinació a Portugal. Així mateix, van procedir a la detenció del conductor de la furgoneta, un ciutadà pakistanès de 28 anys, sospitós d'afavorir la immigració il·legal. A més, es van presentar càrrecs contra el conductor per conduir sense llicència i per posar en perill la seguretat vial a causa de l'excés de passatgers al vehicle.

Donada la gravetat dels fets, els Mossos d'Esquadra van contactar amb la Policia Nacional, responsable dels assumptes d'estrangeria. Aquesta agència policial ha obert una investigació per esclarir si es tracta d'un cas aïllat o si hi ha una xarxa mafiosa darrera d'aquest incident. Paral·lelament, la Policia Nacional ha aplicat la legislació d'estrangeria als immigrants sense papers, obert un expedient d'expulsió i ha iniciat els tràmits per a la seva repatriació.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners han contactat amb la comunitat sikh de la ciutat per demanar suport i temporalment acollir els migrants sense papers durant la nit, fins que siguin citats a comparèixer davant del jutjat de guàrdia l'endemà.