El Projecte Rossinyol de Girona ha acollit 33 alumnes nouvinguts aquest curs escolar

L'Estació Jove ha acollit l'acte de cloenda

El Projecte Rossinyol de Girona ha afavorit la inclusió i l’acollida de 33 alumnes nouvinguts a la ciutat aquest curs escolar. L’Estació Espai Jove ha acollit aquest dijous a la tarda l’acte de cloenda del programa de la Universitat de Girona (UdG) que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona.

Es tracta d’un projecte de mentoria que té com a finalitat donar a conèixer la llengua catalana i la ciutat a l’alumnat que acaba d’arribar. Es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que fa de mentor/a i acompanya al llarg de tot el curs a un alumne/a d’una escola o institut de Girona.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la vicerectora de la UdG, Sílvia Llach, han assistit a l’acte. Han estat acompanyades per la regidora de Drets Socials i Cooperació, Núria Pi; el regidor d'Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i el professor de la Facultat de Psicologia i Educació de la UdG i director del Projecte Rossinyol, Jordi Feu.

Enguany, 33 estudiants de la UdG han fet de mentors i mentores a 33 alumnes de diversos centres educatius de la ciutat: Escola Annexa - Joan Puigbert, Carme Auguet, Àgora, Josep Dalmau i Carles, Santa Eugènia, Pericot, Cassià Costal, Taialà, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Santiago Sobrequés i Vidal, Institut Narcís Xifra i Masmitjà, Institut Montilivi, Institut Ermessenda de Girona i Institut Santa Eugènia. Durant sis mesos, han compartit vivències, han conegut noves cultures, han passejat per carrers desconeguts de la ciutat, han après a comunicar-se millor en català i han participat en activitats del barri.

Al llarg d’aquests 14 anys d’experiència del Projecte Rossinyol, els centres educatius valoren positivament el projecte, ja que ha incidit en les trajectòries formatives i d’integració social i cultural de moltes persones joves nouvingudes a la ciutat. Aquest projecte es desplega gràcies als compromisos i responsabilitats compartits entre la UdG, l’Ajuntament de Girona i els centres educatius participants.