Empuriabrava acull el primer torneig 'Scrambles' al Túnel del Vent

Una quarantena de voladors participen en aquesta competició en equips de 4 persones

Una quarantena de participants competeixen aquest dissabte dia 1 de juny en el primer torneig “Scrambles”  (regirats) que se celebra al Túnel de Vent d’Empuriabrava. La competició, adreçada a professionals del paracaigudisme i a voladors de túnel (a partir d’un nivell iniciat) consisteix en superar diverses formacions en caiguda lliure proposades per un jurat.

Els participants s’han inscrit al torneig de manera individual i desconeixen la resta d’integrants del seu equip perquè és el jurat qui confecciona els grups a competir, tenint en compte el grau d’experiència dels seus components. I és que el que es pretén en aquest tipus de tornejos és equilibrar les formacions amb professionals de trajectòria i voladors novells per tal d’afavorir l’aprenentatge de la tècnica formació d’aquells que compten amb menys experiència.

Hi ha participants inscrits de nacionalitat espanyola, anglesa, danesa, suïssa, italiana i francesa.

El jurat conformat per professionals de reconegut prestigi com Pete Allum, amb més de 30 anys d’experiència en el paracaigudisme i prop de 30.000 salts a les seves espatlles i l’esportista Ivan Coufal avaluarà la precisió dels moviments i el ritme de les formacions que s’aniran succeint en les 5 rondes del torneig. D’aquesta manera, seran els equips més sincronitzats els que podran optar al premi de la competició que consisteix en un val regal de 10 minuts de vol lliure a WINDOOR Real Fly Túnel de Vent d’Empuriabrava. L’equip guanyador serà aquell que realitzi més formacions en les 5 rondes de la competició.

Les proves començaran a dos quarts de vuit de la tarda. Se celebraran a porta oberta, de manera que qualsevol persona interessada en seguir l’espectacle, podrà veure’l des de la zona d’oci habilitada al Túnel de Vent on a part de prendre alguna cosa podrà fer fotografies de l’esdeveniment i compartir-les des de la zona WiFi.

El 1er 'Scrambles' de Windoor Real Fly Túnel de Vent d’Empuriabrava dóna el tret de sortida a una sèrie de tornejos que s’aniran programant al llarg de l’any i que culminaran amb la creació d’un equip propi Windoor que pretén competir en les diverses lligues d’aquesta nova disciplina esportiva.

En el següent vídeo és pot veure un exemple d'aquest tipus de competició que va tenir lloc a la localitat nord-americana de Seattle l'any passat: