Geis (Junts) proposa ampliar la plantilla de la Policia Municipal i negociar el nou conveni laboral

La candidata també aposta per acabar les obres de la comissaria de Santa Eugènia

La candidata de Junts per Girona, Gemma Geis, s’ha compromès a liderar personalment les negociacions amb la Policia Municipal per tancar un acord i actualitzar el seu conveni laboral. “Em comprometo a liderar la negociació amb els sindicats, en cas que sigui escollida alcaldessa perquè arribi a bon port” ha apuntat Geis, que ha recordat que existeix un acord “amb un sindicat que pot ser un bon punt de partida per ampliar millores amb la resta dels sindicats i arribar a una entesa”.

Geis ho ha explicat aquest dilluns quan ha presentat diverses mesures en matèria de seguretat, entre les quals, destaquen l’ampliació de la plantilla del cos de la policia municipal “per assimilar-la a ràtios de la Unió Europea, per la qual cosa farien falta 18 agents més”, la incorporació més recursos tecnològics per avançar en la modernització i digitalització del servei, i continuar amb la renovació del parc mòbil.

Segons dades oficials, els fets delictius a Girona han baixat un 45% en 10 anys. Tot i això, Geis ha remarcat que “no es pot caure en el bonisme ni en l’alarmisme, i és evident que tot i la reducció de les dades hem de continuar treballant per millorar la seguretat, que és i ha de ser una de les prioritats de la gestió municipal”. Segons la candidata, la proposta de Junts s’aborda des d’una perspectiva “integral, moderna, de proximitat i fomentat, la prevenció i la planificació i fent-ne partícips els diferents actors del municipi”.

En aquest sentit, la candidata a l’alcaldia de Girona ha apuntat que un dels objectius de Junts és coordinar la presència policial amb els locals d’oci nocturn “perquè sigui un aliat per de vetllar pel descans dels veïns i garantir la seguretat”, igual com també ha apuntat a una col·laboració semblant amb les zones comercials.

Geis també ha recordat altres mesures com la creació de la figura de la Coordinadora de Seguretat -una persona que s’ocupi de  gestionar i mediar de manera transversal casos relacionats amb seguretat-, implementar el Pla de Videovigilància; posar en funcionament de la nova comissaria de Santa Eugènia; o establir un canal de comunicació de crisi i emergències dirigit a la ciutadania “que s’activi en circumstàncies especials i que informi als 103.0000 gironins i gironines”.