Mas s'estrena fent campanya per Junts carregant contra ERC i els governs d'esquerres

L'expresident participa en un acte a Banyoles on Puigdemont alerta que JxCat corre risc d'exclusió als ajuntaments

L'expresident Artur Mas s'ha estrenat aquest diumenge fent campanya per Junts en un acte a Banyoles (Pla de l'Estany). Mas ha carregat durant la seva intervenció contra ERC i els governs d'esquerres, fent menció a unes declaracions del president del partit.

"Oriol Junqueras deia que s'ha d'agafar exemple dels governs d'esquerres que han aconseguit fer i mencionava Figueres i Sant Cugat", ha dit, i ha sentenciat: "sobretot que això no passi, perquè s'han fet a base d'aliances de partits que van perdre les eleccions i són un desastre a oblidar amb conseqüències per la gent". Al míting, Mas ha coincidit amb l'expresident Carles Puigdemont, que s'hi ha connectat en directe i ha dit que "cal vèncer dos grans riscs: l'abstenció a les urnes i l'exclusió de Junts".

Puigdemont ha instat a tots els votants de Junts a anar a les urnes el 28 de maig. "L'abstenció no és una eina útil per l'independentisme perquè s'interpretarà com una reculada". En la mateixa línia, Mas ha dit que "cal anar a les urnes, convèncer a molta gent que hi sigui i tenir consciència del que està en joc, que és un govern solvent i un alcalde solvent" referint-se, en el cas de Banyoles, a l'actual alcalde i candidat a la reelecció a Miquel Noguer, que aquest diumenge presentava el seu programa.

A més, el president del Consell per la República ha explicat que un altre dels riscs que té Junts aquestes eleccions municipals és el "d'exclusió" a molts ajuntaments. Ha afirmat que "això no és nou" perquè està convençut que "des de fa anys és una estratègia de l'Estat i els partits de l'Estat com PP, PSOE i les seves declinacions".

Tanmateix, considera que ara s'hi han sumat formacions independentistes. "Tristament, no estan sols i hem sentit gent amb els que vam aconseguir fer aquesta fita històrica de l'U d'Octubre sumar-se a aquesta estratègia i ja no ho dissimulen", ha dit i ha afegit: "la seva prioritat ja no és ni la gent del municipi, ni la independència, sinó fer fora Junts". 

Segons Puigdemont, "consideren que apartar Junts és fer fora moltes coses com l'U d'Octubre, que els molesta; l'exili; les nostres victòries i la nostra veu a Europa". Durant la seva intervenció, l'expresident també ha assegurat que tot això es deu al fet que des de l'Estat "han identificat Junts com l'independentisme" i ha afegit que "per alguna raó deu ser". I ha afegit que "des de la CUP estan disposats a pactar amb partits del 155 per excloure Junts". 

Al míting celebrat a Banyoles hi han participat també l'exdiputat Josep Rull i l'exconsellera Irene Rigau.