Paneque es proclama com la portadora del ''canvi'' a Girona en l'acte central del PSC

La candidata socialista promet "treure del calaix" els projectes ''abandonats''

El PSC de Girona ha ofert aquest migdia l'acte central de campanya al Teatre Municipal que s'ha omplert per a escoltar la candidata Sílvia Paneque en companyia del primer secretari del partit, Salvador Illa, que s'ha desplaçat fins a la ciutat.

L'esdeveniment, que ha arrencat amb la presentació dels caps de llista socialistes a les comarques gironines i els deu primers components de la candidatura de Girona, han estat el preàmbul perquè Paneque enviés un missatge de canvi "necessari" a la ciutat per tal de tenir "els peus a terra i la mirada a l'horitzó que es mereix".

En aquest sentit ha carregat contra l'anterior equip de govern assegurant que han frenat l'avenç de la ciutat després de posar nombrosos projectes "al calaix". Paneque ha enumerat la comissaria de Santa Eugènia, el nou Trueta, el xalet Soler, el nou institut Ermessenda o les obres al castell de Montjuïc, entre d'altres.

La socialista ha fet incís en que cal deixar enrere la "covardia" i és hora d'emprendre "transformacions" mitjançant "polítiques valentes" o del contrari es "matarà l'economia i el progrés".

Paneque s'ha erigit com la candidata de tots els gironins malgrat "no estem d'acord en el projecte nacional" i ha explicat que té la intenció "d'unir" els ciutadans en un "projecte col·lectiu".

Missatge a Junts, ERC i Guanyem

La candidata socialista ha tingut paraules per tres de les formacions amb qui competeix, criticant la suposada "revolució" que l'alcaldessa Marta Madrenas (Junts) va protagonitzat però que ella mateixa confessa "ningú se n'ha adonat". D'altra banda ha assenyalat Guanyem Girona com el principal aturador per a la ciutat; "ara mateix diuen que són el canvi però quan arribi el moment donaran l'alcaldia a Junts, com van fer fa quatre anys".

També ha tingut paraules per la candidata de Junts, Gemma Geis, a qui ha acusat de voler "continuar" amb el mateix govern a Girona mentre ha arribat "tard" a la campanya electoral i ho ha fet d'una manera molt "espessa". "Ara diu que si el PSC és a l'alcaldia passaran coses terribles però la veritat és que quan hi siguem la ciutat tindrà fires i tindrà focs", ha esberlat Paneque.

Pel que fa a ERC no l'ha anomenat directament però ha deixat entreveure que és un altre de les forces polítiques que "impedirà el canvi", per la qual cosa ha proclamat que és "necessari guanyar les eleccions, encara que sigui per un sol vot".

Paneque ha rematat la seva intervenció demanant donar un "gir" al consistori per tal de tenir una "Girona més viva que mai".