Localitzen una plantació dins una casa amb 1.122 plantes de marihuana

Durant l’actuació policial es va detenir el responsable del cultiu i es va imputar un segon implicat

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van detenir el 23 de maig a Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà), un veí de Llagostera, de 27 anys i de nacionalitat marroquina, com a  presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte continuat de defraudació de fluid elèctric.
 
El 22 de maig els mossos van tenir coneixement que en una casa de la població de Santa Cristina d’Aro hi podria haver una plantació de marihuana. Quan la unitat d’investigació es va fer càrrec de les indagacions, va comprovar que la casa estava llogada, tot i que no s’hi habitava.
 
Per aclarir les sospites, es va muntar un dispositiu de vigilància des del perímetre de la finca. Els agents van observar que totes les finestres de la planta baixa estaven tapades amb plàstics foscos. També es van adonar que la instal·lació elèctrica de l’edifici estava connectada de manera il·lícita a la xarxa de subministrament.
 
Des de l’exterior els agents van constatar una intensa olor provinent de la casa i similar a la fortor que desprenen les plantes de marihuana. Atès que tot apuntava que dins l’edifici hi havia una plantació de marihuana, els mossos van detenir la persona que freqüentava la finca. L’home portava a sobre uns 1.200 euros i tres telèfons mòbils.
 
Seguidament es va efectuar una entrada i perquisició a l’interior de la casa. Durant l’escorcoll es va localitzar una plantació de marihuana al soterrani on hi havia plantes d’entre 15 i 120 cm.
 
Les habitacions no tenien llum natural. Tenien instal·lat un complex sistema d’il·luminació, ventilació i reg. Durant l’actuació policial es van comissar 1.122 plantes amb un pes total de 122 quilograms. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior la droga estaria valorada en uns 99.000 euros.
 
En data 28 de maig els mossos van imputar un altre home pels mateixos fets. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. El detingut va passar el 27 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.