Una quarantena d'agents participen a Palafrugell a la Jornada per a Unitats Canines Policials

Hi han participat Mossos d'Esquadra i Policies Locals

Palafrugell (Baix Empordà) ha acollit avui una Jornada per a Unitats Canines Policials. La qual s’ha desenvolupat a Can Genís al llarg de tot el matí i hi han participat uns 40 agents arribats de diferents localitats.

Així, aquesta jornada ha comptat amb la participació de policies locals d'arreu de Catalunya i València, com per exemple Girona, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, el Papiol, Bigues i Riells del Fai, Amposta i Castelló.

Aquest tipus de jornades s'han estat celebrant a diferents punts de Catalunya durant els darrers mesos amb l'objectiu d'unificar criteris d'actuació dels membres de les diferents unitats canines de les policies locals, alhora que permeten als seus integrants entrenar en diferents situacions i dotar de més recursos als gossos i als propis guies.

D’altra banda, aquestes jornades permeten que els professionals d'aquesta especialitat puguin veure en quin nivell operatiu es troben respecte a la resta d'unitats i, així, poder corregir les mancances que es detectin.

Cal tenir present que actualment l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya no ofereix una formació reglada i adequada a les necessitats específiques de les unitats canines que s'integren en les policies locals. Això fa que totes aquestes unitats s'hagin de formar a través d'associacions policials o bé a través de professionals del sector privat.