Detingut en un hotel de Salt un perillós fugitiu buscat internacionalment

Se l'acusa de tràfic de drogues, falsificació de documents i pertinença a organització criminal

La Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han detingut a Salt (Gironès) un home reclamat per les autoritats marroquines que tenia en vigor una ordre internacional de detenció per extradir-lo al país d'origen.

Se l'investiga per la presumpta comissió de delictes relacionats amb el tràfic de drogues, la falsificació de documents i la pertinença a organització criminal pel que se li demanen més de deu anys de presó.

L'ara detingut va ser localitzat en un hotel de Salt prop d'un centre comercial, on passava la nit i d'on va intentar fugir en detectar presència policial. Després d'atrapar-lo, se n'ha decretat l'ingrés a la presó provisional per garantir la seva extradició al Marroc.

La investigació d'aquest cas es va iniciar a l'abril, quan la Interpol va alertar a la Policia Nacional de la possibilitat que el fugitiu s'amagués a Girona i van començar les tasques de recerca i captura. Fruit de les diligències de recerca entre els diferents cossos policials actuants, es va localitzar l'home a Salt (Girona) i es va detenir.

En el moment de la detenció, el reclamat internacional va ser sorprès mentre pernoctava en un establiment hoteler. L'home va oposar resistència i va intentar fugir abans que els agents dels Mossos d'Esquadra poguessin atrapar-lo.

Ordre internacional de detenció

A l'ordre internacional de detenció emesa per la Interpol figurava la pertinença del reclamat a una xarxa criminal dedicada al trànsit internacional d'estupefaents per transportar droga a bord de llanxes a canvi de diners, incriminant aquesta persona en quatre operacions a gran escala des del Marroc amb destí final a Espanya.

Després de la detenció, es van practicar diverses actuacions de cooperació policial internacional per aconseguir tramitar l'extradició. El detingut ha passat a disposició judicial al Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, qui n'ha decretat l'ingrés a presó. A més, la Brigada Provincial d'Estrangeria de la Policia Nacional ha obert un expedient d'expulsió al detingut per trobar-se en situació irregular.