L'Escala projecta millorar el conjunt històric de Sant Martí d'Empúries per 1,7 MEUR

Ha presentat el projecte a una línia d'ajudes dels Next Generation

L'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà) ha presentat un projecte valorat en 1,7 milions d'euros (MEUR) a una nova línia dels fons europeus Next Generation per tal de fer diverses actuacions de millora al conjunt històric de Sant Martí d'Empúries.

El ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha convocat una nova línia d'aquestes ajudes, centrada en un programa de millora de la competitivitat i de dinamització del patrimoni històric amb ús turístic.

L'Ajuntament de l'Escala s'hi ha presentat amb el projecte "Renovació, manteniment i rehabilitació del patrimoni històric de Sant Martí d'Emúries per a la seva dinamització i posada en valor turístic".

Un projecte valorat en 1,7 milions d'euros, que inclou des d'actuacions de consolidació i restauració de la muralla medieval a aspectes d'accessibilitat o millora dels espais naturals o la creació d'un audiviovisual sobre l'interès històric i natural de Sant Martí d'Empúries que es preveu dins una proposta de millora del castell carolingi, entre altres accions.

Aquest mateix mes es rebia la notificació que l'Escala rebrà una altra subvenció a través dels fons Next Generation de 2,5 milions d'euros, que ha de permetre executar una vintena de projectes relacionats amb el turisme sostenible els propers tres anys