Tres ferits i quatre rescatats en l'incendi a un bloc de pisos a Figueres

Un dels intoxicats es troba en estat greu

ACTUALITZAT 9:40h | Els Bombers de la Generalitat han treballat intensament aquesta matinada en un incendi que ha afectat un pis d'un edifici de planta baixa més dos pisos al carrer Carles Fages de Climent, a Figueres (Alt Empordà). L'avís s'ha rebut a les 00:16h i en resposta, s'han activat un total de set dotacions terrestres per fer front a l'emergència.

En arribar al lloc dels fets, els bombers han constatat que l'incendi no estava totalment desenvolupat i des de l'exterior no es podien observar flames visibles. Malgrat això, a l'interior de l'immoble s'ha trobat una gran quantitat de fum, la qual cosa ha requerit una actuació immediata.

S'han organitzat dos equips de bombers per fer front a la situació. Un dels equips s'ha encarregat de localitzar l'origen del fum, mentre que l'altre s'ha dedicat a localitzar i comprovar l'estat dels veïns afectats. Amb aquesta estratègia, han aconseguit estabilitzar ràpidament l'incendi, localitzant el focus de les flames al primer pis de l'edifici.

Paral·lelament, alguns dels residents han estat evacuats, concretament quatre persones amb caputxa de rescat i la resta dels veïns s'han quedat confinats en una zona segura. D'altra banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès tres persones, totes perquè havien inhalat fum. Una d'elles l'han evacuat a l'hospital de Figueres ferit de gravetat per intoxicació severa. Mentre que les altres dues ha patit una lleu intoxicació i els han pogut atendre i donar l'alta a peu de carrer.

Els bombers han seguit treballant en les tasques de ventilació de l'immoble per eliminar el fum acumulat i assegurar-se que no hi ha risc de reactivació de les flames. Juntament amb l'arquitecte municipal a primera hora d'aquest matí s'ha revisat l'immoble i s'ha determinat que no hi ha risc estructural.