Tensió a Salt per un míting de Vox que aplega feixistes i antifeixistes

Els Mossos hi són presents amb un ampli desplegament de la Brimo

ACTUALITZAT 21h | Salt (Gironès) viu aquesta tarda moments de tensió per la celebració d'un míting de Vox a la plaça del Veïnat programat per les set del vespre que ha mobilitzat a grups feixistes i antifeixistes que, davant la possibilitat de produir-se enfrontaments, els Mossos d'Esquadra han desplegat un ampli dispositiu de la Brigada Mòbil (Brimo) per donar suport als agents de l'Àrea Regional de Girona comptant, a més, amb un helicòpter que sobrevola la zona des de les 17h.

L'acte electoral, encapçalat pel secretari general del partit, Ignacio Garriga que ha anat a donar suport al candidat Sergi Fabri, estava programat per les 18:30h però s'ha retardat lleugerament ja que l'ambient estava força caldejat i els Mossos han fet fora algunes persones properes a la plaça per evitar enfrontaments quan s'han encarat amb els militants del partit d'extrema dreta.

Amb tot, els agents de la Brimo han blocat els accessos amb les furgonetes i un fort cordó policial mentre unes tres centes persones s'han aplegat a la plaça Catalunya intentant accedir fins al lloc on Garriga ha començat la seva intervenció.

Els ànims s'han anat caldejant quan un grup de joves ha començat a llençar ous, pedres i branques dels arbres contra els agents parapetats al carrer de l'Abat Oliba pels voltants de les vuit del vespre. Més endavant, no contents amb això, han buidat extintors contra el cordó policial per provocar els Mossos però aquests no han trencat files contra els manifestants.

Amb tot, minuts més tard els agents han carregat contra els concentrats fins accedir a plaça Catalunya, on han procedit a la detenció de com a mínim tres joves que s'havien dedicat a llençar objectes contra els Mossos d'Esquadra.